De ce nu e bine sa fluieri noaptea in casa! Ce se stie din superstitiile popoarelor? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce nu e bine sa fluieri noaptea in casa! Ce se stie din superstitiile popoarelor?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » De ce nu e bine sa fluieri noaptea in casa! Ce se stie din superstitiile popoarelor?
De ce nu e bine sa fluieri noaptea in casa
Credit foto: Depositphotos.com

Cu siguranta ai auzit de multe ori ca nu este bine sa fluieri in casa, cu atat mai mult noaptea. Nimeni nu ti-a dat o explicatie concreta, dar supestitiile s-au perpetuat din generatie in generatie. Iata de ce nu e bine sa fluieri noaptea in casa, potrivit credintelor popoarelor.

De ce nu este bine sa fluieri noaptea in casa – Turcia

In Turcia se considera ca atunci cand fluieri noaptea in casa chemi diavolul. Dar nu doar in Turcia exista aceasta superstitie, ci si in Japonia si China. Cine fluiera noaptea in casa se supune singur riscului de a pati ceva rau.

De ce nu este bine sa fluieri noaptea in casa – Rusia

In Rusia si in alte culturi slave se considera ca fluieratul in casa aduce paguba la bani. Iar in Estonia se zice ca cine fluiera noaptea in casa atrage asupra sa pericolul incendiului.

Citeste si: Cand nu e bine sa dai bani. Cele mai cunoscute superstitii legate de atragerea banilor

De ce nu este bine sa fluieri noaptea in casa – Marea Britanie

In Marea Britanie se considera ca cine fluiera noaptea in casa atrage asupra sa pericolul mortii, fluieratul fiind asociat cu “Cei sapte fluierari”. Pasarile mistice prevestesc prin fluieratul lor o mare calamitate. Se pare ca superstitia este luata in serios de multa lume inca din cele mai vechi timpuri. In anii 1800 sute de mineri au refuzat sa mai intre in mina, pretinzand ca au auzit cantatul misterios si credeau ce ceva rau se va intampla.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 27/08/2023