De ce este imbratisarea cea mai puternica forma de comunicare intre oameni. De cate ori trebuie sa te imbratisezi ca sa fii sanatos! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce este imbratisarea cea mai puternica forma de comunicare intre oameni. De cate ori trebuie sa te imbratisezi ca sa fii sanatos!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » De ce este imbratisarea cea mai puternica forma de comunicare intre oameni. De cate ori trebuie sa te imbratisezi ca sa fii sanatos!
beneficii imbratisare - sfatulparintilor.ro - pixabay_com
Credit foto: Imagine de Ben Scherjon de la Pixabay

Imbratisarea este unul dintre uimioare cadouri pe care il poti oferi unei persoane. Imbratisarea este o forma de terapie. Ba chiar, poti spune ca imbratisarea este cea mai puternica forma de comunicare intre oameni.

Cand esti imbratisat ai senzatia de confort, de grija, de dragoste, de intelegere. Tocmai de aceea, imbratisarea zilnica este o idee excelenta.

Insa beneficiile merg mult mai departe de atat. Schimbarile pe care le experimentam atunci cand imbrasisam sau suntem imbratisati pot fi descrise drept cele mai intense experiente ale fiintelor umane.

 

Iata alte beneficii ale imbratisarii:

Echilibreaza sistemul nervos

Doar imbratisand pe cinena, sistemul nervos al acelei persoane incepe sa se echilibreze. Corpusculii Vater-Pacini sunt mecanoreceptori din piele responsabile de sensibilitatea la vibratii si presiune sunt legati de creier prin sistemul nervos.

Asta inseamna ca sunt foarte sensibili la atingere. Iar cand cineva este imbratisat sistemul sau nervos parasimpatic se echilibreaza.

Reduce nivelul stresului

Imbratisarea poate reduce imediat si nivelul stresului. Adesea, oamenii subestimeaza puterea imbratisarii. Insa, atunci cand esti imbratisat, nivelul cortizolului care circula prin corp scade rapid.

Ceea ce inseamna ca mintea ta se poate calma si gandi fara stres.

Citeste si: De ce trebuie sa iti imbratisezi copilul. Beneficiile imbratisarii pentru sanatatea umana

Imbunatateste starea de spirit

Cand imbratisezi pe cineva, productia de serotonina, hormonul care raspunde de starea de bine, de calm, de liniste,  incepe sa creasca. Acest neurotransmitator imbunatateste si imaginea de sine.

Atunci cand imbratisezi pe cineva, creierul incepe sa elibereze mai multa serotonina si endorfine in sange ceea ce creeaza placere si elimina tristetea.

Relaxeaza corpul

Imbratisarea are ca efect si relaxarea muschilor. Atunci cand esti imbratisat muschii se elibereaza de tensiunea acumulata in ei.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 20/03/2024