Shop
Ultimele 100 de articole

De ce au copiii nevoie de spiritualitate

14 iunie 2021, , Vizualizări:
au copiii nevoie de spiritualitate - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - angels-3250632_1920

Sa presupunem ca sunteti o familie care crede si nu prea in Dumnezeu, care obisnuieste sa faca meditatii si sa mearga in drumetii. Apoi apar copiii. Ce-i spui copilului despre Dumnezeu?

Cat de important este Dumnezeu pentru copii?

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Columbia si coordonat de Lisa Miller, s-a demonstrat ca adolescentii crescuti in credinta si spiritualitate sunt mai fericiti, mai optimisti, mai flexibili. De asemenea, acesti copii erau mai putin tentati sa consume alcool, droguri sau sa se angajeze in relatii sexuale riscante.

Citeste si: Rugaciuni pentru copii si familie, folositoare sufletului

Neglijarea copilului din punct de vedere spiritual il poate destabiliza pentru totdeauna.

In plus, dezvoltarea spirituala ajuta la crearea unei punti de legatura intre partea frontala a creierului (responsabila cu controlul) si partea intuitiva si perceptiva a creierului. “Atunci cand copilului ii lipseste spiritualitatea, ii lipseste si curiozitatea individuala si explorarea spiritualitatii. Intr-o societate in care se pune pret mai mare pe bani, pe faima, cinismul si alte valori toxice sunt la cote inalte, iar copiii au nevoie de ghidare spirituala”, a declarat Miller.

In schimb, copiii care sunt crescuti in spiritualitate, care primesc binecuvantari, simt chemarea si scopul lor in viata, considera sacre relatiile interumane, vad obstacolele ca pe oportunitati. Copiii crescuti in spiritualitate au mai multa incredere de sine, nu sunt animati de dorinta de a-i satisface pe altii, nu se simt singuri pe lume, nu sunt fatalisti si nu se tem de esec. “Cu alte cuvinte, vor avea mai mult succes”, spune Miller.

Nu rata nici: Cea mai puternica rugaciune pentru copii. Ce sa spui in fiecare zi ca sa-i feresti de rele!

Asa stand lucrurile, ce au de facut parintii?

Ca orice parinte vrei sa-i asiguri copilului tau tot ce are nevoie. Insa nu doar lucrurile materiale sunt importante, ci si cele spirituale. Pentru parintii care nu sunt siguri de spiritualitatea lor este mai greu sa-i invete pe copii despre ea, insa nu imposibil. Poti incepe prin a le spune copiilor tai ce dar minunat sunt pentru tine si incurajeaza-i si pe ei sa vorbeasca despre sine. Multi dintre copiii de azi se nasc cu nevoi spirituale dezvoltate. Copii de scoala primara stiu si au simtul dreptatii, stiu ca e important sa-i ajute pe altii si sunt darnici. Copiii trebuie invatati despre legaturile de la inima la inima, despre iubire.

Sursa: Nymag.com

Imagine de Henryk Niestrój de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.