Shop
Ultimele 100 de articole

Cuvioasa Parascheva de la Iasi. Marturii despre minunile facute de Sfanta Parascheva

12 octombrie 2021, , Vizualizări:
Cuvioasa Parascheva

Cuvioasa Parascheva de la Iasi este sarbatorita in fiecare an, la 14 octombrie, de credinciosii ortodocsi. Mii de pelerini din toate colturile tarii vin sa primeasca tamaduire, mangaiere, alinare de la Moastele Cuvioasei Parascheva de la Iasi.
Anul acesta, din cauza pandemiei, pelerinajul la Curioasa Parascheva de la Iasi a fost restrictionat. Vor putea ajunge la racla sfanta, fara a putea sa o atinga, ci doar sa se roage, numai persoanele care au domiciliul sau resedinta in Municipiul Iasi. 

Minunile savarsite de Cuvioasa Paraschiva de la Iasi sunt nenumarate. Multe sunt cunoscute din povestirile celor ce le-au primit, dar si mai multe au ramas in taina celor care le-au trait.

Citeste si Rugaciune catre Sfanta Parascheva. Primesti ajutor imediat!

Incendiul care nu a atins cinstitele Moaste

In data de 13 iunie 1641, Moastele Cuvioasei Parascheva au fost asezate in Biserica Sfintii Trei Ierarhi, din Iasi. In noaptea de 26 decembrie 1888, o lumanare dintr-un sfestnic a aprins intregul paraclis in care se aflau cinstitele Moaste. Focul a topit racla de argint, in care era asezat trupul Cuvioasei, insa nu a atins deloc Moastele. In anul 1889, Sfintele Moaste au fost mutate in Catedrala Mitropolitana, unde se afla si astazi.

Nu au putut ingropa trupul Cuvioasei Parascheva

Prin anii 1950-1954, tot crescand numarul pelerinilor veniti la Moastele Cuvioasei Parascheva, comunistii au hotarat sa ingroape in ascuns trupul acesteia. In dimineata in care cei delegati cu aceasta sarcina au inceput sa sape o groapa, intr-un cimitir din apropiere, cerul s-a intunecat deodata, un vant naprasnic a inceput sa bata, iar o ploaie torentiala cu grindina, tunete si fulgere a cuprins locul. Speriati, oamenii au alergat la Catedrala, spre a cere ajutorul Cuvioasei si mila lui Dumnezeu. Dupa ce au tras clopotele, credinciosii au savarsit Acatistul si Paraclisul sfintei, precum si alte rugaciuni catre Maica Domnului. Imediat dupa aceste rugaciuni, furtuna s-a potolit, iar cerul s-a luminat.

Ai aici Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva

Salvata de la sinucidere

O familie din Iasi avea necazuri. In anul 1955, intr-o seara oarecare, femeia a plecat de acasa, iar sotul si fiica au cautat-o indelung, pana seara, fara sa o poata gasi. Seara, adormind fiica, tatal a mers la Cuvioasa Parascheva de la Iasi si s-a rugat indelung pentru intoarcerea acasa a sotiei disparute fara urma. Intorcandu-se acasa, sotul a continuat sa se roage Sfintei. Dupa aproape o ora, in miez de noapte, sotia a batut la usa, speriata de moarte.

Fiind intrebata ce s-a intamplat, aceasta a raspuns: „Diavolul mi-a dat in gand sa ma sinucid. De aceea, m-am asezat pe linia trenului, aproape de gara Nicolina. Dar, la orele opt seara, pe cand venea un tren cu viteza, fiica noastra, imbracata in alb, a venit la mine, m-a apucat repede si m-a aruncat afara de pe linie. Asa am scapat de moarte si de osanda iadului.” Atunci, barbatul i-a spus ca la ora aceea fiica lor deja dormea, iar el se ruga langa Moastele Sfintei Parascheva.

Citeste si Sfanta Parascheva. Traditii si obiceiuri de Sfanta Cuvioasa Parascheva de la Iasi. Cum stiu taranii cum va fi iarna

Mai multe miracole savarsite de Cuvioasa Parascheva de la Iasi gasiti aici.

Foto

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.