Shop
Ultimele 100 de articole

Rugaciune catre Sfanta Parascheva. Primesti ajutor imediat!

12 octombrie 2021, , Vizualizări:
Rugaciune catre Sfanta Parascheva

Credinciosii ortodocsi o praznuiesc in fiecare an, pe 14 octombrie, pe Sfanta Parascheva. De Cuvioasa Parascheva (sau Sfanta Paraschiva), ocrotitoarea Moldovei, oamenii merg in pelerinaj la sfintele moaste, aduc flori si daruri, dar si imbracaminte pe care o ating de racla ei pentru a primi grabnic ajutor de sanatate si binecuvantare.

Cum anul acesta sunt foarte multe restrictii din cauza pandemiei Covid-19, doar iesenii pot ajunge sa atinga racla sfanta. Comitetul Judetean Iasi pentru situatii de Urgente a dispus ca in perimetrul delimitat in vederea desfasurarii sarbatorii religioase sa nu fie permis decat accesul pelerilor care au domiciliul sau resedinta in Municipiul Iasi. Intararea persoanelor in zona respectiva va fi permisa numai dupa verificarea actelor de identitate. De asemenea, masca este obligatorie, tuturor persoanelor peste 5 ani.

Citeste si Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva

Se crede in popor ca, daca te rogi cu tarie, mostele Sfintei Cuvioase Parascheva fac minuni. Sfanta Paraschiva vindeca atat durerile sufletesti, cat si pe cele trupesti.

Rugaciune catre sfanta Parascheva

Aceasta este o rugaciune puternica pe care o poti rosti pana in 14 octombrie, dar si in ziua Sarbatorii sau la nevoie.

Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut toata faptura, nu intoarce fata Ta de la noi pacatosii, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infri­co­sa­toare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre, ce in toata ziua, nenumarate, cu ne­so­co­tinta le savarsim. Noi suntem pacatosi, ne­treb­nici si plini de rautate; iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii. Nu ne lasa, Doamne! Nu trece rugaciunea noastra, a pacatosilor, nici ne rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci pentru ca nu suntem vrednici a castiga mi­los­tivirea prin sarguinta cea de toate zilele, da­ruieste-ne-o Tu ca un indurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugaciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea si ne intareste cu Duhul Tau cel stapanitor, ca din adancul inimilor, cu bucurie sa slavim prea­sfant numele Tau in veci.

Amin!

Citeste si Sfanta Parascheva. Traditii si obiceiuri de Sfanta Cuvioasa Parascheva de la Iasi. Cum stiu taranii cum va fi iarna

Te mai poate interesa Rugaciunea catre Sfinta Paraschiva pentru sporul casei

Foto

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.