Fara alcool
Alcoolul iti da, este adevarat, o senzatie de somnolenta. In acelasi timp insa te impiedica sa adormi, iar a doua zi iti vei simti capul greu. Daca, totusi, ai chef de ceva tare, limiteaza-te la un pahar in timpul cinei sau cu cel putin 2-3 ore inainte de a merge la culcare.
Incearca melatonina
Acest hormon te pregateste de somn si are un rol important si in ceea ce priveste functionarea ceasului biologic. Daca ai probleme cu somnul din cauza faptului ca ai schimbat fusul orar sau ai adoptat o noua rutina suplimentul de melatonina poate fi de folos. Cere sfatul medicului de familie pentru a-ti recomanda doza potrivita pentru tine.
Stabileste o rutina care sa te ajute sa adormi
O seara relaxanta poate fi de folos cand vorbim de somn. Evita elementele stresante precum email-urile si discutiile complicate cu membrii familiei cu cel putin o ora inainte de a merge la culcare. Pentru a intra in starea necesara odihnei poti medita, face exercitii de stretch-ing, sa faci o baie fierbinte sau sa citesti o carte. Daca dormi 7 ore pe noapte ins ate simti tot oboist mergi la medicul de familie. O problema de sanatate sau apnea in somn ar putea fi vinovate de lipsa ta de odihna.
Sursa: webmd.com
foto: Depositphotos.com
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?