Ghimbirul are o multime de beneficii pentru sanatate asa ca nu ar trebui sa lipseasca sub nicio bucatarie. Tocmai de aceea este important sa depozitezi bine daca vrei sa-l folosesti proaspat fie intr-o reteta sau chiar sub forma de ceai.
Atunci cand il depozitezi in mod corespunzator poate ramane proaspat timp de mai multe saptamani.
Iar cand nu o faci cum trebuie, in numai cateva zile ghimbirul tau se usuca si isi pierde din savoare si din caracteristicile sale unice.
Cumpara inteligent
Primul pas pentru pastrarea unui ghimbir de calitate este sa stii cum sa alegi cel mai bun produs. Selecteaza ghimbirul cu o coaja matasoasa, cu o textura ferma si care pare mai greu decat marimea sa. Evita bucatile moi, incretite sau care par mucegaite.
Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir
Cea mai buna modalitate de depozitare a ghimbirului
Pune ghimbirul intreg, necojit intr-o punga de plastic resigilabila, din care ai scos aerul si baga-l in frigider. Daca ai taiat o bucata din ghibir, asigura-te ca este uscat stergandu-l cu un servetel din hartie inainte de a-l pune in punga.
Daca ghimbirul este decojit il poti depozita la fel insa ar trebui sa stii ca nu se va pastra proaspat la fel de mult.
Citeste si: Ce se intampla in corpul tau daca mananci ghimbir in fiecare zi timp de o luna
Sursa: thekitchn.com
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025