Cum sa mentii aerul curat in casa - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cum sa mentii aerul curat in casa

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cum sa mentii aerul curat in casa
cum sa pastrezi aerul curat - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - tv-5017870_1920

 De cat de curat este aerul din casa ta depinde cat de sanatos esti.

Iata 4 pasi simpli care iti raspund la intrebarea cum sa mentii aerul curat in casa.

1. Aeriseste si ventileaza

O casa aerisita inseamna un nivel mai mic de umezeala, deci sanse scazute sa se dezvolte igrasie, mucegai etc. Acestea cauzeaza wheezing (respiratie suieratoare), tuse si alte simptome ale oamenilor care sufera de astm sau alergii. Activitati casnice precum gatitul, spalatul si chiar respiratia, produc vapori de apa, care cresc umiditatea in incapere.

Cum poti sa-ti aerisesti cat mai bine locuinta? Deschide geamurile zilnic si instaleaza-ti ventilatoare in zonele in care exista umiditate sporita (bai, bucatarii, pivnite etc.).

Gazul de la aragaz diminueaza calitatea aerului din casa. De aceea este indicat sa ai fereastra deschisa atunci cand gatesti. Hota este si ea benefica pentru a diminua nivelul de umiditate.

Citeste si: 8 plante de apartament care purifica aerul din casa

2. Evita pesticidele

Pesticidele sunt chimicale foarte periculoase si pot pune in pericol sanatatea copiilor si a animalelor de casa. Daca ai probleme cu insectele sau daunatoarele, astupa gaurile din casa, tine mancarea in containere sigilate, acopera pubelele si alte containere pentru gunoi, foloseste capcanele. Substantele chimice ar trebui sa fie ultima solutie si de fiecare data sa chemi o firma specializata pentru asta.

3. Purificatoarele de aer

Aparatele care purifica aerul pot fi foarte bune in eliminarea particulelor fine de praf. Insa nu sunt eficiente in cazul gazelor sau a umiditatii. Multi alergeni nu sunt eliminati cu ajutorul purificatoarelor de aer.

Nu rata nici: Casa ta te poate imbolnavi? Cum sa imbunatatesti calitatea aerului din casa

4. Renunta la covoare

Covoarele capteaza praf, acarieni, murdarie, fungi. Atunci cand folosesti aspiratorul ele pot ajunge din nou in aer. Daca totusi ai covoare in casa si nu vrei sa te desparti de ele, foloseste aspiratoare speciale (cu filtru HEPA). Suprafetele solide precum parchetul, dusumeaua, linolumul, gresia pot fi foarte usor curatate prin spalare cu mopul.

Sursa: Goodhousekeeping.com.

Data articol: 20/07/2021