Bunele maniere sunt foarte importante pentru a crea o prima impresie placuta.
Iata care sunt cele mai importante reguli de bune maniere pentru diverse situatii.
La restaurant
Barbatul deschide usa si ii permite partenerei sa intre, o conduce spre garderoba, unde o ajuta sa-si scoata haina. In sala de mese intra primul barbatul, pentru a-si feri invitata de privirile curiosilor si pentru a cere o masa libera.
In restaurant nu se rade si nu se vorbeste tare. De asemenea, nu este politicos sa te uiti insistent la mesele altora.
Persoana care invita plateste, insa daca este o intalnire de pranz spontana, la care masa nu a fost rezervata, atunci fiecare ar trebui sa-si plateasca ceea ce consuma. In acest caz, chelnerul trebuie avertizat de la inceput sa faca note de plata diferite sau fiecare sa-si tina socoteala asupra a ceea ce consuma.
Daca unul dintre invitatii la masa se ofera sa plateasca consumatia, nu este politicos sa faci o scena sau sa-i tragi nota de plata din mana.
La masa
Nimeni nu este maestru in reguli de eticheta. In restaurant, vei primi la masa tacamurile de care ai nevoie pentru ceea ce ai comandat. Daca nu te descurci, cere sfatul chelnerului. Nu trebuie sa te simti jenat.
Nu lasa telefonul pe masa si nu vorbi la telefon in timpul mesei. Este nepoliticos fata de ceilalti.
Incearca sa nu intarzii daca este o intalnire la masa. Ceilalti te vor astepta si nu vor comanda inainte sa ajungi. Daca stii ca vei intarzia mai mult de 15 minute, suna din timp pe cineva sa anunti.
Conversatie
Oamenii politicosi nu discuta in societate despre afacerile personale, relatiile de la birou, copii, obiceiuri si gusturi.
Oamenii politicosi nu discuta foarte mult despre familiile lor si nu barfesc.
In timpul unei conversatii este foarte important sa si asculti ce-ti spun interlocutorii. Semnaleaza-i partenerului ca esti atent la ceea ce vorbeste.
Oamenii politicosi asculta si nu intrerup, chiar daca au auzit o anecdota de sute de ori.
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta