Shop
Ultimele 100 de articole

Cele mai importante reguli de bune maniere pentru diverse ocazii

21 martie 2017, , Vizualizări:
resataurant - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - bar-1835514_1920

Scari, lifturi si scari rulante

Este considerat politicos ca barbatul care este insotit de o femeie sa urce el primul scarile. In vremurile moderne regula s-a schimbat, iar barbatii pot urca primii scarile, daca nu sunt luminate, pentru a-si proteja partenera.

In lifturi, femeile neinsotite pot apasa singure butonul. Daca langa panou se afla un barbat, acesta trebuie sa intrebe ceilalti ocupanti care este etajul la care doresc sa ajunga. Femeile sunt intrebate primele. De asemenea, femeile ar trebui sa iasa primele din lift, cu exceptia cazurilor in care liftul este supraaglomerat.

In cladirile de birouri, barbatii care nu sunt acompaniati de o femeie, ar trebui sa dea prioritate doamnelor sa intre primele in lift.

 

 

Transport in comun

Tinerii ar trebui sa cedeze locurile persoanelor in varsta sau femeilor gravide sau cu copii.

Barbatii ar trebui sa se aseze doar daca nu au in preajma o femeie (indiferent de varsta ei). Daca in timpul calatoriei, se asaza o femeie langa el, este politicos sa-i ofere locul.

Femeile nu trebuie sa cedeze locul unui barbat, chiar daca este batran. O femeie poate ceda locul unui barbat in varsta, doar daca ii este ruda.

Daca o femeie este insotita de un barbat intr-un mijloc de transport in comun, el trebuie sa se apropie de iesire, pentru a-i deschide calea partenerei sale. Barbatul coboara primul si-si ajuta partenera sa coboare din autobuz, tren etc.

 

 

Sursa: brightside.me

foto: pixabay.com

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.