5. Palatul Brukenthal, Avrig
In vizitele sale la Viena baronul Brukenthal a fost impresionat de grandoarea palatelor imperiale de la Schönbrunn si Laxenburg. Reintors in Transilvania, Brukenthal a preluat modelul palatelor in construtia resedintei sale de vara de la Avrig, insasi amplasarea acesteia este vizibil inspirata de Glorieta din parcul Schönbrunn.
Palatul a fost construit in stilul barocului vienez tarziu, dar elementul principal de atractivitate a fost si ramane parcul din dreptul palatului realizat dupa modelul gradinilor vieneze baroce, dar si cu elemente de gradina englezeasca din perioada romantismului si clasicismului.
6. Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA
Loc ideal pentru pastrarea spiritului romanesc autentic, Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului este asezat intr-un adevarat paradis, in rezervatia naturala „Dumbrava Sibiului”. Dispunand de un lac si de peste zece kilometri de alei, muzeul prilejuieste plimbari de tot felul, de la clasicul mers pe jos, pana la un scurt tur cu trasura, cu sania sau cu barca. Vegetatia luxurianta ii ajuta pe oameni sa respire aer curat, dar si sa ignore pentru cateva minute sau ore agitatia obisnuita a orasului. O vizita in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului are si aceasta caracteristica de a te face sa uiti cu usurinta de problemele zilnice, transpunandu-te intr-o lume diferita, cu care inveti treptat sa comunici. Este o lume creata demult, de secole, in decursul unei istorii in care romanii si-au creat un spatiu al lor, care sa-i deosebeasca de altii, facandu-i sa se simta unici, creativi, conferindu-le un sentiment al statorniciei si ajutandu-i sa reziste in fata celor care au vrut sa-i schimbe, intr-un fel sau altul.
Citeste continuarea: 1 2 3 4 5
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!