Deficienta in magneziu dubleaza riscul de deces, sustine un studiu publicat in The Journal of Intensive Care Medicine. De asemenea, lipsa lui in organism genereaza o lunga lista de boli si simptome care pot fi rezolvate prin adaugarea in dieta a acestui nutrient esential pentru sanatatea organismului. Cu toate acestea, multi oameni, si in special cei din lumea civilizata, au o deficienta de magneziu.
Magneziul este antidot al stresul, cel mai puternic mineral cand este vorba despre relaxare si, in plus, te poate ajuta sa iti imbunatatesti calitatea somnului. Insa de ce este, oare, atat de important pentru starea de sanatate in general si de ce ajuta organismul sa functioneze mai bine.
Odata ce vei incepe sa iei, in mod regulat, suplimente cu magneziu vei fi uimit de rezultatele benefice pe care le vei observa.
6 motive pentru care vei iubi semintele de chia + 3 retete BONUS
Mineralul relaxant
Priveste magneziul drept un mineral relaxant. Orice lucru care este incordat, iritat, tensionat si teapan, indiferent ca este vorba despre o parte a corpului sau o stare emotionala indica deficienta de magneziu.
Mineralul este responsabil pentru reactia a peste 300 de enzime si se gaseste in toate tesuturile in special in oase, muschi si creier. Trebuie sa-l ai in organism pentru ca celulele tale sa genereze energie pentru atat de multe sarcini, pentru a stabiliza membranele si a ajuta muschii sa se relaxeze.
Cand ai mancat ultima data o portie buna de alge marine, nuci, legume verzi si fasole? Toate acestea sunt surse importante de magneziu. Cum acest mineral este folosit in atat de multe procese nu este de mirare multitudinea de afectiuni care sunt legate de deficienta de magneziu de fapt sunt peste 3.500 de referinte medicale pe acest subiect.
Cu toate acestea, magneziul este, adesea, ignorat intrucat nu este un medicament chiar daca este mult mai puternic decat medicamentele in multe situatii.
In cazul in care cantitatea de magneziu din organismul tau este insuficienta te poti confrunta cu urmatoarele probleme:
– crampe musculare si carcei, insomnie, iritabilitate, sensibilitate la zgomote, anxietate, autism, deficit de atentie (ADD), palpitatii, angina pectorala, constipatie, spasme anale, dureri de cap, migrene, fibromialgie, oboseala cronica, astm, pietre la rinichi, diabet, obezitate, osteoporoza, tensiune arteriala ridicata, sindrom premestrual, crampe menstruale, sindromul colonului iritabil, reflux gastric, probleme cu inghitirea.
Deficienta de magneziu a fost legata de inflamatii si nivel ridicat al CRP (Proteina C reactiva). In societatea actuala, deficienta de magneziu este o problema importanta cel putin 15% din populatie prezinta deficienta de magneziu.
3 ZODII care se confruntă și depășesc marile PROVOCĂRI în relație în săptămâna 2-8 decembrie 2024
Pluto stă în Vărsător până în 2044. Ce OBSTACOLE depășesc aceste 3 ZODII