Ce nu trebuie sa faci dupa ce te impartasesti. Vezi ce este pacat sa faci - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce nu trebuie sa faci dupa ce te impartasesti. Vezi ce este pacat sa faci

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Ce nu trebuie sa faci dupa ce te impartasesti. Vezi ce este pacat sa faci
Ce nu trebuie sa faci dupa ce te impartasesti- sfatulparintilor.ro - pixabay_COM - first-communion-4941732_1920

Impartasania este cel mai inalt si solemn moment al unei Liturghii, cand vinul si painea se transforma in Trupul lui Hristos. Daca te intrebi ce nu trebuie sa faci dupa ce te impartasesti, afla ca sunt cateva greseli pe care ar trebui sa le eviti.

Cateva conditii ar trebui sa respecti si inainte de Sfanta Impartasanie.

Ce trebuie sa faci cand te impartasesti

Inainte sa te impartasesti, evita sa mananci prea mult; dimpotriva, ar fi o buna practica sa stai nimancat inainte sa te impartasesti.

Cand te impartasesti, atitudinea pe care o ai atunci cand faci acest lucru este importanta. Ceea ce urmeaza sa primesti este Trupul lui Hristos, in fiecare inghititura de vin, in fiecare firimitura de anafura. Pentru a face acest lucru, trebuie sa ai credinta si respect cu fiecare act, sa arati adorare si decenta.

Citeste si: Împărtăşania la copii. Când şi cum se dă Sfânta Împărtăşanie copiilor mici

Ce nu trebuie sa faci dupa ce te impartasesti

Dupa ce te-ai impartasit, ai grija sa nu pierzi Sfanta Impartasanie. Sa nu scuipi, sa ai grija ce mananci ca sa nu ti se faca rau si sa vomiti.

In ziua in care te impartasesti stai linistit, roaga-te, citeste carti sfinte, multumind lui Dumnezeu pentru Sfintenia pe care ti-a daruit-o. Nu dormi, pentru ca vrajmasul sa te ispiteasca in vis sis a te pangaresti prin somn.

Dupa ce te-ai impartasit ai grija sa nu spui cuvinte de ocara, blesteme, sa nu clevetesti, sa nu spui vorba desarta pentru a nu-l necinsti pe Dumnezeu.

Daca dupa ce ai primit Sfanta Impartasanie, ti-au cazut firimituri de anafura la picioare, ai grija sa nu calci pe ele deoarece se considera un mare pacat.

Dupa ce te impartasesti, nu trebuie sa-ti refuzi emotiile. Este perfect normal sa fii coplesit, sa fii atins si nu este nimic rau care sa cedeze doar sentimentului care vine in aceste momente, fie ca este vorba de bucurie, recunostinta sau durere. In sfarsit, si acest lucru poate parea banal, incearca sa nu fii nerecunoscator pentru ca ai primit un dar.

Imagine de Tobias C. Wahl de la Pixabay

Data articol: 17/04/2022