Ce nu ai voie sa iei in avion la bagajul de mana - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce nu ai voie sa iei in avion la bagajul de mana

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Ce nu ai voie sa iei in avion la bagajul de mana
ce nu ai voie in bagajul de mana- sfatulparintilor.ro - pixabay_com - airport-2373727_1920
Credit foto: pixabay.com

E vacanta, iar daca pleci in calatorie cu avionul este bine sa stii ca sunt obiecte pe care nu ai voie sa le iei in bagajul de mana. Verifica lista inainte de a pregati bagajele pentru a fi singur ca nu ai probleme la chek-in.

Iata ce nu ai voie sa iei in avion la bagajul de mana.

Lichide peste 100 ml

Lichidul trebuie sa se afle intr-un recipient cu capacitate de maximum 100 ml. Toate recipientele cu lichid care respecta limita de volum de 100 ml trebuie sa incapa intr-o punga de plastic de 1 litru, transparenta si resigilabila, cu dimensiuni de 20 x 20 cm. Punga de plastic va fi prezentata separat la verificarea de securitate. Orice lichid care nu corespunde cerintelor de mai sus va fi aruncat. In aceasta categorie intra sampoanele, gelul de dus, pasta de dinti. Oja poate fi acceptata in punga resigilabila, insa nu ai voie sa-ti faci unghiile in avion.

Normele in ceea ce priveste medicamentele depind de la tara la tara, asa ca este indicat sa te pui la curent cu politica locala, dar si a tarii spre care calatoresti. Daca, insa, urmezi un tratament care necesita utilizarea zilnica de medicamente (lichide, injectii), este nevoie de scrisoare medicala. De asemenea, este recomandat ca in bagajul de mana sa ai tratamentul pentru mai multe zile, astfel incat, daca se ratacesc bagajele de cala, sa nu ramai fara medicamente.

Obiecte care fac parte din categoria “lichide” sunt si untul de arahide, mascara, globurile decorative cu lichid, spray-urile cu aerosoli.

Obiecte ascutite

Obiectele ascutite sunt interzise la bordul avioanelor pentru ca ele pot fi transformate in arme. Daca trebuie sa transporti cutite, cutter-e sau sabii, acestea trebuie puse in bagajul de cala.

Si tu uiti sa pui in bagaje aceste 12 lucruri indispensabile in vacanta? Nu ar trebui sa iti lipseasca daca vrei un concediu fara complicatii!

Echipament sportiv

Nu ai voie in avion cu orice tip de echipament sportiv care contine bata, crose, arc, sageti, patine.

Arme

Armele pot fi trasportate numai in bagajul de cala, insotite de permis. Armele trebuie sa fie descarcate, inchise in carcase dure. De asemenea, unele tipuri de munitie sunt interzise in avion, chiar si in bagajul de cala. Verifica  reglementarile in vigoare la compania aeriana cu care calatoresti, intrucat pot exista taxe si/sau alte restrictii cu privire la regimul armelor in avion. De asemenea, verifica regimul armelor si munitiilor in tara de destinatie.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 14/08/2023