Shop
Ultimele 100 de articole

Care este semnificatia metafizica a durerilor fizice

13 octombrie 2021, , Vizualizări:
semnificatia metafizica a durerilor

Toate lucrurile din planul fizic sunt o manifestare a ceva din planul metafizic. Atunci cand vorbim de abundenta, vorbim, de fapt, despre abundenta energiei emotionale, mentale si spirituale, dorindu-ne sa aducem si sa manifestam aceste energii si in plan fizic. Iata care este semnificatia metafizica a durerilor fizice.

Nu ne ingrijoram prea mult atunci cand organismul nostru functioneaza perfect, cand nu simtim dureri sau cand nu suferim de ceva cronic. Insa in momentul in care ceva se intampla, fie ca este vorba despre un accident sau o boala, incercam sa aflam raspunsurile.

Vrem sa stim DE CE?

Sau poate ca, fara sa mai vrem sa stim de ce, nu facem decat sa ne preocupam de rezolvarea problemei.

Citeste mai multe despre cauzele spirituale ale bolilor aici.

Atunci cand corpul refuza sa faca ceva ce noi vrem sa faca, in plan metafizic nu este “stricat”. Ci una dintre functiile sale incearca sa-ti transmita un mesaj si este de datoria noastra sa aflam care este acesta si sa actionam ca atare.

Medicina occidentala spune clar ca simtim durere pentru ca putem sa o simtim. Abordarea durerii se face ca un simptom al unei anumite boli pe care o trateaza cu medicamente sau chirurgical. Aceasta abordare are rolul ei in situatii critice, insa sunt situatii in care putem constientiza dizarmonia ce are loc in corp.

Teoriile antice Taoiste sustin ca binele si raul, yin-ul si yang-ul sunt parti diferite ale aceluiasi lucru pe care le vedem sau le adoptam in functie de situatie.

Acest lucru se intampla din cauza naturii duale a pamantului, acestea sunt “simptomele” faptului ca suntem oameni.

Cand intervine boala, se cauta solutii, se cauta vindecatorul. Vindecatorul observa si interpreteaza semnele si simptomele si cauta metodele de vindecare posibile. Medicina holistica vindeca omul ca intreg, fizic, emotioanal, mental si spiritual. Louise Hay, in cartea sa “Iti poti vindeca viata”, explica foarte multe lucruri din acest punct de vedere.

Iata care este semnificatia metafizica a durerilor fizice.

Dureri de cap

Durerea indica despartirea a doua lucruri, indepartarea de ceva. Cu cat este durerea mai mare, cu atat lucrul acela este mai important. Louise Hay spune ca durerea de cap indica invalidarea SINELUI din FRICA.

Durerea in crestet

Crestetul capului este asociat conexiunii cu Divinitatea, cu Universul. O durere aici poate insemna indepartarea de acestea. In medicina chineza, crestetul capului este asociat cu Rinichii si Teama.

Durerea in frunte

Fruntea este asociata cu al treilea ochi, atat in Teoria Chakrelor, cat si in Teoria Medicinei traditionale chinze. Al treilea ochi este asociat cu introspectia, cu iluminarea sinelui interior. O durere aici poate insemna separarea de sinele interior. In medicina chineza, ochii sunt facuti sa vada exteriorul, iar cel de-al treilea ochi sa vada interiorul.

Durere la tample

Partile capului sunt asociate cu curajul. O durere in oricare dintre parti, stanga sau dreapta, indica o separare de propria lume. Daca sunt si ochii implicati poate insemna lipsa dorintei de a primi atat in afara, cat si in interior. Potrivit medicinei chineze, lipsa bucuriei poate duce la aparitia durerilor de cap in zonele laterale.

Durere in zona occipitala

Spatele capului reprezinta trecutul. Unii spun ca este aria spiritualitatii. O durere aici poate insemna faptul ca ceva din trecutul tau nu a fost iertat. De asemenea, mai poate insemna o furie nascuta din frica sau lipsa dorintei de a privi spre sursa Luminii si Adevarului.

Dureri de spate

In medicina chineza, spatele este considerat yang-ul, partea activa, agresiva. De multe ori nu vedem clar ce este in spatele nostru, iar problemele de spate reprezinta in general conflictul dintre dorinta de a merge mai departe si intertia unui trecut care ne tine pe loc.

Durere de coloana

Coloana vertebrala reprezinta suportul pe care il ai de la Sursa si alinierea la Sursa. Scolioza sau coloana stramba reprezinta o deraiere de la Sursa. Spasmele reprezinta lipsa dorintei de a accepta ajutorul Sursei.

Durere de umeri

Umerii reprezinta regulile si responabilitatile. Anchilozarea umerilor, de exemplu, poate reflecta lipsa dorintei de a-ti asuma responsabilitatea.

Durere in zona mediana

Durerea in zona mediana a spatelui poate reprezenta prezenta unui sabotor care ne abate de la drumul nostru in viata. Sau poate reprezenta un blocaj, o vina asupra a ceva din trecut.

Durere in spatele inferior

Spatele inferior reprezinta suportul financiar, suportul emotional acordat familiei, prietenilor si suportul Divinitatii, al Universului. O durere aici poate demasca o frica, o fobie, sau asumarea mai multor responsabilitati decat poti duce. De asemenea, o durere in zona spatelui inferior poate reflecta lipsa credintei ca Divinitatea te poate proteja si ajuta.

Durere in zona coccisului

Zona sacrala reprezinta mila de sine. O durerere aici reflecta teama de a cere ajutorul. Preferi sa iti plangi de mila decat sa pui pe altcineva sa faca ceva in locul tau.

Semnificatia metafizica a durerilor de picioare

Dureri de solduri

Soldurile reprezinta deciziile in viata, in special cele de a merge mai departe. Durerile de solduri reflecta blocajele, inabilitatea de a lua decizii sau de a vedea clar o situatie. Louise Hay sugereaza ca o problema in zona soldurilor reprezinta teama de a merge mai departe in urma unor decizii majore.

Dureri de coapse

Coapsele fac legatura dintre solduri – decizii si genunchi – mandrie. De multe ori cand luam decizii, mandria ne sta in cale. Dar daca nu e bine?, Dar daca nu o sa mearga?. Genunchii se blocheaza sau se inmoaie, astfel incat sa ne impiedice sa mergem mai departe. Durerea apare ca urmare a separarii dintre dorinta si decizia de a merge mai departe si teama de a nu da gres.

Dureri de genunchi

Cum spuneam, genunchii reprezinta Mandria. In practica spirituala se spune ca nu poti fi sus daca n-ar fost jos. De fiecare data cand facem o schimbare, ne apropiem de necunoscut, suntem vulnerabili si nesiguri. Durerile de genunchi pot reflecta un Ego puternic, care nu te lasa sa te indoi, sa fii flexibil.

Dureri de glezne

Gleznele reprezinta flexibilitatea. Daca ai gleznele intepenite sau te dor, inseamna ca ai dificultati in a schimba lucruri. Louise Hay sugereaza ca gleznele reprezinta mobilitatea si directia, iar o glezna rupta poate fi semnul ca trebuie sa fii mai putin rigid in viata.

Dureri de talpi

Talpile reprezinta conectarea cu Mama Natura. Daca ai talpile umflate, te dor, inseamna ca a aparut o separare intre tine si energiile Mamei Natura. De asemenea, poate reflecta o separare de propria mama.

Dureri de gat

Gatul reprezinta Dorinta, abilitatea de a comunica. Durerile de gat, nodulii si tumorile in zona gatului pot reprezenta inabilitatea de a spune ceea ce gandesti. Toate emotiile sunt facute ca sa fie exprimate, chiar daca altii ne vor judeca. Louise Hay spune care orice problema legata de gat indica lipsa abilitatii de a comunica, furie retinuta, refuzul de a te schimba.

Dureri de piept/sani

Pieptul reprezinta pincipiul feminin al alinarii, a alintarii, al hranirii. La barbati, durerea si disconfortul reprezinta deconectarea de principiul feminin si negarea principiului feminin, de a-i alinta pe altii sau pe sine. Louise Hay sugereaza ca problemele la sani apar la femeile care sunt mame care exagerea cu protectia.

Dureri in plexul solar

Plexul solar reprezinta conflictele din viata. O durere sau un disconfort aici reflecta conflictele nerezolvate, o furie nerezolvata.

Dureri de stomac

Stomacul are menirea de a digera, atat alimente, cat si idei. Stomacul este un sac plin de muschi a carui datorie este sa dizolve tot ce pui in el. Durerile de stomac reprezinta teama de nou, incapacitatea de a asimila noul.

Sursa: in5d.com

Imagine de klimkin de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.