Shop
Ultimele 100 de articole

Cardul de asigurat, obligatoriu din acest an! Ce informaţii cuprinde şi cât costă

14 iunie 2012, , Vizualizări: 106
sfatulparintilor.ro - card_de_sanatate_realitatea_net

Fiecare român ar fi trebuit să plătească doi euro pentru producerea cardului naţional de asigurat, însă Ministerul Sănătăţii a găsit o soluţie.

 

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi a spus că acest card va fi obligatoriu, alături de reţeta electronică, care fac parte „din dosarul electronic” .

 

„Era putin probabil ca toti asiguratii ar fi fost de acord sa plateasca producerea cardului. Din aceasta cauza am discutat cu reprezentantii Ministerului de Finanate si am gasit o solutie financiara prin care sa suportam de la bugetul de stat cheltuielile pentru producerea cardului, astfel incat sa ne asiguram ca toti cetatenii vor primii acest card”, a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii, scrie time4news.ro.

 

 

Ce informatii va cuprinde cardul?

 

Potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cardul national de asigurari sociale de sanatate va inlocui documentele care atesta calitatea de asigurat, adica adeverinta de asigurat, eliberata prin grija casei de asigurari la care este inscris asiguratul, sau documentul rezultat prin accesarea de catre furnizorii aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate a instrumentului electronic pus la dispozitie de CNAS

 

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu