Aparatul de aer conditionat si bolile aduse de el. Prevenire, vindecare si sfaturi din medicina chinezeasca - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Aparatul de aer conditionat si bolile aduse de el. Prevenire, vindecare si sfaturi din medicina chinezeasca

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Aparatul de aer conditionat si bolile aduse de el. Prevenire, vindecare si sfaturi din medicina chinezeasca
aer conditionat - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - wall-1801952_1920
Credit foto: Imagine de Zoltan Matuska de la Pixabay

Aparatul de aer conditionat a devenit indispensabil in timpurile moderne. Sunt din ce in ce mai putine casele care nu au aerul conditionat care iti ofera confort in propria locuinta, mai ales pe timp de vara, cand aerul este de nerespirat.

Pe cat este de “prieten”, aerul conditionat se poate transforma si intr-un dusman notoriu, el fiind cauza mai multor probleme de sanatate.

De exemplu, persoanele care lucreaza in spatii in care functioneaza doar aerul conditionat sufera de congestii nazale, ameteala, oboseala, pierderi de memorie, alergii, stranuta des sau le curge nasul. Medicina moderna a reunit aceste simptome sub genericul “sindromul aerului conditionat”.

Simptomele difera de la persoana la persoana, in functie de abilitatile fiecaruia de adaptare la mediu. Sunt persoane care, din cauza aerului conditionat, sufera de slabirea muschilor, dureri de articulatii, dureri de cap, dureri de spate.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici

Prevenire

Pentru a preveni problemele legate de aerul conditionat, in primul rand ar trebui acordata o atentie sporita sistemului de ventilatie. Filtrele trebuie curatate periodic pentru a preveni raspandirea microorganismelor (cel putin o data la doua saptamani). De asemenea, camerele trebuie aerisite, astfel incat in incapere sa fie si aer proaspat.

Foarte important este ca diferenta dintre temperatura de afara si temperatura din incaperea cu aer conditionat sa nu fie mai mare de 5 grade.

Nu porni aerul conditionat cand dormi.

Daca ai stat mult timp intr-o camera cu aer conditionat, petrece in aer liber o perioada de timp proportionala cu cea din interior.

Bea multa apa.

Nu iesi imediat dintr-o incapere cu aer conditionat in aer liber. Petrece o perioada de timp intr-o incapere “neutra”. Nu iesi in plin soare dupa ce ai stat intr-o camera cu aer conditionat. Corpul nu are timp sa se adapteze la noua temperatura si se forteaza.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 25/07/2023