Acoperamantul Maicii Domnului - Sarbatoare Mare! Ce N-AI VOIE sa tai pe 1 octombrie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Acoperamantul Maicii Domnului – Sarbatoare Mare! Ce N-AI VOIE sa tai pe 1 octombrie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Acoperamantul Maicii Domnului – Sarbatoare Mare! Ce N-AI VOIE sa tai pe 1 octombrie
Acoperamantul Maicii Domnului

Acoperamantul Maicii Domnului este sarbatoarea randuita de Biserica in amintirea aratarii Maicii Domnului in biserica din Vlaherne. Pe 1 octombrie 911, se facea priveghere in aceasta biserica, pentru salvarea cetatii care era asediata. La ora patru dimineata, Maica Domnului s-a aratat inaintea poporului, stand in vazduh si rugandu-se cu lacrimi. Sfantul Acoperamant era tinut in maini deasupra capetelor credinciosilor. In jurul ei se aflau apostolii, sfintii si mucenicii.

Afla aici ce sarbatori sunt cu cruce rosie in Calendar Ortodox.

Sfantul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis catre ucenicul sau iubit, Epifanie: „O vezi, frate, pe Imparateasa si Doamna tuturor cum se roaga pentru intreaga lume?” Iar Epifanie a zis: „O vad, Parinte, si ma minunez!”.

Acesta este evenimentul pe care il prazanuieste Biserica astazi, spre a ne aminti ca prin nevointa si rugaciune, putem primi si noi, in greutatile vietii noastre, neincetatul ajutor al Maicii Domnului.

Traditii populare de Acoperamantul Maicii Domnului

In popor, sarbatoarea Acoperamantul Maicii Domnului mai este cunoscuta ca Pocroavele. Acesta este un cuvant provenit din limba slava care inseamna acoperirea pamentului cu bruma si zapada. Tocmai de aceea, potrivit traditilor populare, in aceasta zi incepe pregatirea ogoarelor pentru sezonul rece, caci urmeaza acoperirea lor cu bruma.

Credinciosii tin post in aceasta zi, ca sa fie fericit de boli, inec sau suparari. De asemenea, femeile fac placinte de post (cu mere sau cu dovleac), pe care le servesc rudelor sau oaspetilor.

Te mai poate interesa Rugaciunea Braul Maicii Domnului

Se zice ca fetele nemaritate, daca se gatesc in aceasta zi ca pentru nunta, vor avea parte de o casnicie lunga asi fericita.

De 1 octombrie NU este bine sa te tunzi. Se zice ca daca iti tai parul in aceasta zi, el ramane in legatura cu corpul si vrajitoarele pot face vraji si farmece cu el.

Citeste aici Acatistul Acoperamantul Maicii Domnului!

Data articol: 30/09/2022