Tiuit in ureche
Aproape toti oamenii s-au confruntat cu o asemenea situatie (tiuitul urechii) la un moment dat in viata lor. Infectiile, zgomotele de intensitate mare si inaintarea in varsta – toate afecteaza celulele urechii ceea ce cauzeaza tinitus. In general, problema se rezolva de la sine, insa daca fenomenul dureaza mai mult de doua zile si este insotit de dureri mergi de urgenta la un orelist.
Nu rata nici: 8 lucruri incredibile pe care le face corpul uman
Sughitul
Diafragma, muschiul de sub plamani care te ajuta sa respiri, este vinovata si de sughit, sunetul ce apare in cele mai nepotrivite momente. Cand diafragma se contracta involuntar apare sughitul. Mancatul prea rapid, consumul de prea mult alcool sau anumite pilule pot fi asociate cu sughitul, desi nu se cunoaste exact cauza acestuia. Sughitul pentru scurt timp este inofensiv, insa daca dureaza mai mult de 48 de ore ar trebui sa mergi la medicul de familie.
Suieratul cu nasul
Un nas care suiera atunci cand incerci sa respiri este, de obicei, un semn ca trecerea aerului este obstructionata din cauza unui exces de mucus. Un decongestionat (in cazul racelii) sau a unui antihistamininc (pentru alergii) poate ajuta la eliberarea cailor respiratorii. Mergi la specialist daca suieratul a aparut dupa o trauma la nas. Poate fi o deviatie de sept care este usor de remediat.
Te mai poate interesa si: 10 mituri despre corpul uman pe care eşti tentat să le crezi
Harait cu tusit
Tuse, tuse, harait. Daca ti se pare familiar atunci ai putea avea astm. Alergenii contracta muschii, iar tu nu mai poti respira normal. Daca te confrunti cu asta doar la sala de sport atunci ar putea fi de vina un anumit exercitiu. Mergi la doctor pentru un consult.
Sursa: rd.com
Imagine de Szilárd Szabó de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2