7 mituri despre iaurt pe care trebuie sa le cunosti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 mituri despre iaurt pe care trebuie sa le cunosti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 7 mituri despre iaurt pe care trebuie sa le cunosti
mituri despre iaurt

Miturile despre iaurt si probiotice exista din abundenta. Iata cele mai intalnite 7 mituri despre iaurt pe care trebuie sa le cunosti.

Toate iaurturile sunt sanatoase

Gresit! Clitatea unor iaurturi este indoielnica si contin mai mult zahar decat dulciurile. Alte iaurturi sunt pline de aditivi, coloranti si agenti de ingrosare si cel mai bine este sa le eviti.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Toate iaurturile contin probiotice benefice

Multe iaurturi se incalzesc in timpul procesului de fabricatie ori a transportului si nu mai contin „culturile vii de bacterii” anuntate pe ambalaje. Din nefericire nu este usor sa-ti dai seama daca produsul contine ori nu bacteriile respective.

Citeste si: 5 mituri despre iaurt si adevarul

Iaurturile sunt cea mai buna sursa de probiotice

Nicio sansa sa fie asa. Este adevarat ca iaurturile neindulcite cu culturi vii sunt sanatoase si isi gasesc locul in orice dieta care se respecta, insa nu sunt nici pe departe cea mai buna sursa de probiotice. Nu cand pe aceasta lume exista muraturile fermentate, varza murata, kimchi, kefir si lista poate continua. Aceste produse sunt mai bogate in probiotice si contin o varietate mai larga de bacterii sanatoase decat iaurturile.

Iaurturile contin o varietate mai larga de probiotice

De obicei, iautul contin doua ori trei specii de probiotice in functie de culturile inoculate in produsul respectiv. De obicei, iaurturile au Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus si uneori Streptococcus salivarius sau Bifidobacteria.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/06/2021