Bauturi carbogazoase
Bauturile carbogazoase duc la balonare. Daca nu vrei sa renunti la ele, este indicat sa agiti doza, sa o lasi sa se “linisteasca” apoi sa o bei. De asemenea, gheata mai reduce din nivelul de acid al bauturii.
Legume
Fasolea, lintea, mazarea pot duce la balonare. Vestea buna este ca organismul se poate obisnui cu aceste alimente si le poti consuma gradat pana cand ajungi la limita de suportabilitate a corpului.
Suplimente cu fibre
Fibrele sunt foarte sanatoase in mentinerea unui tranzit intestinal optim. Insa, prea multe fibre au efectul invers. Daca ai o dieta bogata in fibre, bea foarte multa apa. Fibrele absorb apa si sunt mai usor de “transportat” de catre tractul intestinal.
Nu rata nici: Cum sa te masezi ca sa scapi de balonare
Ce poti face pentru a calma efectul de balonare
Legumele gatite sunt un “remediu” excelent impotriva balonarii. De asemenea, usturoiul stimuleaza digestia. Compusii sai antifungali, antivirali si antibacterieni contribuie la digestia mai usoara a alimentelor care baloneaza. Un alt remediu impotriva balonarii este pepenele. Gratie continutul bogat de apa, pepenele scade nivelul de sare din organism. Citricele sunt bogate in vitamina C si contin 80-90% apa. De aceea sunt ideale pentru reducerea senzatiei de balonare si previne aparitia gazelor.
Ananasul contribuie si el la o buna digestie, gratie unui compus numit bromelina, dar si continutului bogat de apa.
Apa ajuta la eliminarea surplusului de sare din organism. De asemenea, iaurtul si bacteriile sanatoase din acesta ajuta organismul sa dizolve mai repede carbohidratii si anumite zaharuri si astfel sa preintimpine aparitia gazelor intestinale.
Ceaiul de ghimbir, menta si fenicul ajuta la reducerea senzatiei de balonare.
Sursa: huffingtonpost.com
Imagine de Silvia de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua