Sa pui sau sa nu pui la frigider? Aceasta este intrebarea pentru multe alimente precum ceapa, sosul de soia, ouale, rosiile, untul cafeaua etc. In timp ce ceapa, cartofii, condimentele pe baza de otet si cafeaua n-ar trebui sa isi gaseasca locul in frigider sunt alimente pe care e chiar indicat sa le tii la rece.
Iata 5 alimente pe care nu stiai ca le poti tine la frigider.
Untul natural
Dupa ce bagi untul in frigider devine mai greu de intins, insa nu e mai bine asa decat sa fie oxidat sau ranced. Indiferent ca este unt de arahide, de migdale sau de alte tipuri de nuci exotice, sau unt din lapte, cel mai bine este sa-l depozitezi in frigider imediat ce-l aduci acasa.
Nuci si seminte
Datorita continutului ridicat de grasimi, nucile si semintele se pot rancezi la temperatura camerei. Daca nu le consumi in maximum o saptamana de cand le-ai desfacut, este mai bine sa le tii in frigider decat in camara.
Citeste si: 11 lucruri pe care nu ar trebui sa le tii la frigider. Dupa ce citesti, NU vei mai repeta greseala
Uleiuri
Nu toate tipurile de ulei ar trebui puse in frigider. De exemplu, uleiul de masline, de cocos sau ghee pot fi tinute in camara. Insa uleiurile mai delicate, de in, de nuci, de migdale sau de susan se rancezesc la temperatura camerei dupa cateva luni. La frigider pot fi depozitate ani intregi.
Citeste continuarea: 1 2