Shop
Ultimele 100 de articole

3 lucruri personale pe care trebuie sa le cureti des! Tu o faci?

27 mai 2020, , Vizualizări:
lucruri personale pe care trebuie sa le cureti - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - disinfectant-5093503_1920

Chiar si cei mai constiinciosi oameni in ceea ce priveste igiena si curatenia uita de ele. Cureti zilnic vasul toaletei, lavoarul, chiuveta, masa de bucatarie, cosul de gunoi etc. Dar cat de des cureti urmatoarele trei obiecte? In contextul pandemiei care ne-a tinut pe toti izolati, nu uita sa dezinfectezi obiectele personale pe care le folosesti zi de zi.

1. Telecomanda

Germenii gasesc cu usurinta ascunzatori in obiecte pe care nu le poti curata foarte usor. Iar un astfel de loc este telecomanda. Toata lumea din casa o atinge, chiar si musafirii si animalele de casa. Esti sigur, insa, ca toti au fost curati cand au pus mainile pe ea? Cu siguranta si tu ai butonat intr-un moment cand aveai grasime pe degete.

Cum sa cureti telecomanda? Inmoaie o carpa in detergent de vase, stoarce bine si sterge telecomanda usor. Repeta procedeul in fiecare saptamana.

2. Telefonul

Pe mainile tale pot fi bacterii zi de zi pentru ca atingi diverse suprafete. De fiecare data cand atingi telefonul, bacteriie se “transfera”. Apoi duci telefonul la ureche. Unii oameni merg cu telefonul la toaleta, iar cand trag apa se pot imprastia pe telefon particule de materii fecale. Purtate in buzunar sau in genti, telefoanele stau la caldura, mediu propice pentru bacterii sa se inmulteasca.

Cum cureti telefonul? Opreste-l si sterge-l cu un dezinfectant special, destinat telefoanelor. Repeta procedeul saptamanal.

3. Poseta

Poseta unei doamne poate fi mai contaminata decat vasul toaletei. Nu mai putin de 10.000 de bacterii pot fi adapostite in geanta unei femei, in special pe fundul posetei. Unde iti pui poseta cand mergi la toaleta sau restaurant? Daca raspunsul este “pe jos”, afla ca bacteria E.Coli este una dintre cele mai periculoase pe care le poate purta poseta ta.

Cum cureti poseta? Spal-o zilnic cu o carpa moale. Nu tine niciodata poseta pe jos.

Sursa: care2.com

Imagine de Squirrel_photos de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.