20 de curiozitati despre Craciun. In ce tara a fost interzis Craciunul si care au fost mancarurile traditionale in diferite tari - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

20 de curiozitati despre Craciun. In ce tara a fost interzis Craciunul si care au fost mancarurile traditionale in diferite tari

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 20 de curiozitati despre Craciun. In ce tara a fost interzis Craciunul si care au fost mancarurile traditionale in diferite tari
curiozitati despre craciun
Credit foto: pixabay.com

Curiozitati despre Craciun. Mai sunt cateva zile pana la Craciun, iar atmosfera este incarcata cu bucurie si fericire. In aceasta perioada sunt atat de multe traditii insa stim, oare, de unde vin ele? Cine a inventat toate imaginile, personajele si alimentele pe care le iubim?

 Iata 20 curiozitati despre Craciun.

Oamenii de stiinta au calculat ca pentru a oferi la toate cadourile Mos Craciun trebuie sa viziteze 822 de case pe secunda. Sa calatoreasca 1300 de km intr-o secunda si sa se deplaseze cu o viteza de 3.765.865km/h.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Timp de 13 ani, intre 1647 si 1660 Craciunul a fost interzis in Marea Britanie de Oliver Cromwell.

Acele brazilor sunt surse excelente de vitamina C asa ca pomul nostru favorit de Craciun nu ar trebui aruncat in totalitate la gunoi.

Magia care se ascunde in coroana de Craciun reprezinta coroana de tepi de pe fruntea lui Isus, in vreme ce punctele rosii reprezinta sangele Lui.

Prima felicitare de Craciun comandata de Sir Henry Cole in 1843, a fost vanduta la o licitatie in 2015 cu 8.469 de lire sterline.

Despre steaua care i-a ghidat pe cei trei Magi se crede ca a fost o cometa sau Uranus. Altii spun ca este conjunctia dintre Jupiter si Saturn.

Budinca de Craciun era initial o supa facuta din stafide si vin.

Edward Johnson a inventat in 1882 prima instalatie electrica pentru decorat bradul de Craciun.

9. Se crede ca in 521dCh, in York, Marea Britanie a fost pentru prima oara sarbatorit Craciunul.

Potrivit oamenilor de stiinta care au studiat Biblia, sunt sanse mai mari ca Isus sa se fi nascut intr-o pestera si nu intr-un staul asa cum spune povestea.

Te mai poate interesa: Sfaturi pentru parinti de Craciun: Cum sa eviti accidentele si ranirile copiilor in sezonul sarbatorilor de iarna

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 21/12/2022