Planete retrograde 2022: Calendarul complet! La ce sa te astepti de la marile planete retrograde! Afla cum iti influenteaza viata - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Planete retrograde 2022: Calendarul complet! La ce sa te astepti de la marile planete retrograde! Afla cum iti influenteaza viata

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » Planete retrograde 2022: Calendarul complet! La ce sa te astepti de la marile planete retrograde! Afla cum iti influenteaza viata
planete retrograde 2022 - sfatulparintilor.ro - Depositphotos_264328774_L

Planete retrograde 2022. Anul 2022 este un an foarte interesant din punct de vedere astrologic si plin de multe evenimente. Toate planetele din sistemul nostru solar se misca in jurul Soarelui. La fel si Pamantul. Doar ca, de la nivelul Pamantului, pare ca acesta sta pe loc, iar celelalte se invart in jurul Pamantului. Aceasta iluzie optica genereaza ideea ca unele planete merg inainte, in timp ce altele merg inapoi. Totusi, aceasta miscare retrograda joaca un rol important in vietile noastre.

Planetele intra in miscari retrograde intervale diferite de timp si au efecte diferite. Iata cum arata calendarul planetelor retrograde in 2022.

Mercur retrograd

Planeta Mercur are nevoie de 88 de zile pentru a face o rotatie completa in jurul Soarelui. Mercur are trei miscari retrograde pe an, fiecare dintre ele dureaza intre 19 si 24 de zile. Cand Mercur retrogradeaza te poti astepta la greseli, neintelegeri, problem in comunicare, transport. Nu este indicat sa semnezi contracte, sa cumpereri produse noi sau sa incepi proiecte noi cand Mercur este retrograd. Pe de alta parte, retrogradarea lui Mercur este un interval excelent pentru planificari, cercetare si pregatirea pentru actiunile viitoare.

Anul acesta, insa, Mercur are o miscare aparte si ne-a pregatit 4 intervale de retrogradare. Astfel, vom avea Mercur retrograd in  Varsator/Capricorn intre 14 ianuarie si 4 februarie 2022. Apoi Mercur retrograd in Gemeni/Taur intre 10 mai si 3 iunie. De asemenea, Mercur va fi retrograd in Balanta/Fecioara intre 10 septembrie – 2 octombrie. Ultima retrogradare a lui Mercur va fi in Capricorn, intre 29 decembrie 2022 si 1 ianuarie 2023.

Mesaj de An Nou 2022 al Arhanghelului Mihail pentru zodii

Luna plina in Gemeni 2021. Ce-ti aduce Luna plina rece din 18 decembrie?

Venus retrograd in Capricorn 2021. Ghid de supravietuire. Ce “fosti” te bantuie?

Venus retrograd

Planeta Venus are nevoie de 225 de zile pentru a face o rotatie completa in jurul Soarelui. Venus intra in miscare retrograda o data la aproximativ 18 luni si ramane astfel aproximativ 6 saptamani. Cand planeta Venus retrogradeaza, dragostea si banii intra sub lumina reflectoarelor. Vechi relatii ar putea reveni in viata ta fie pentru a fi reluate, fie pentru a fi inchise asa cum se cuvine. Nu face investitii cand Venus este retrograd, caci acele actiuni si-ar putea pierde din valoare. 

In 2022, Venus este retrograd in Capricorn intre 1 ianuarie si 29 ianuarie. Venus este deja in miscare retrograda din 19 decembrie 2021.

Marte retrograd

Planeta Marte are nevoie de 687 de zile pentru a face o rotatie completa in jurul Soarelui. Marte intra in miscare retrograda la aproximativ doi ani si doua luni, iar perioada de retrogradare dureaza intre 55 si 80 de zile. Cand Marte intra in miscare retrograda, actiunile noi devin dificile. Ocupa-te in acest rastimp de lucrurile lasate neterminate.

In 2022, Marte intra in miscare retrograda in Gemeni, intre 30 octombrie 2022 si 1 ianuarie 2023.

Jupiter retrograd

Planeta Jupiter are nevoie de 12 ani pentru a face o rotatie completa in jurul Soarelui. Jupiter intra in miscare retrograda in fiecare an, timp de aproximativ 120 de zile. Cand Jupiter este retrograd este o perioada propice sa iti revizuiesti credintele, ideile, sistemul de valori.

In 2022, Jupiter va fi retrograd in Berbec/Pesti intre 28 iulie si 23 octombrie.

Saturn Retrograd

Planeta Saturn are nevoie de 29,5 ani pentru a face o rotatie completa in jurul Soarelui. Saturn intra in miscare retrograde in fiecare an pentru aproximativ 140 de zile. Cand Saturn este retrograde este o perioada propice sa-ti revizuiesti relatiile, sa lucrezi pentru scopurile pe termen lung, sa iti asumi responsabilitatea pentru ce ai. Saturn retrograd este despre a-ti restructura modul in care iti manifesti realitatea si despre a gasi noi modalitati de a infrunta obstacolele.

In 2022, Saturn este retrograd in Varsator intre 4 ianuarie si 23 octombrie.

Uranus Retrograd

Planeta Uranus are nevoie de 84 de ani pentru a face o rotatie completa in jurul Soarelui si petrece aproximativ 7 ani in fiecare semn al zodiacului. Uranus intra in retrograd aproximativ in fiecare an, pentru aproximativ 148 de zile. Cand face acest lucru, focusul se muta pe libertatea interioara.

Uranus este deja retrograd din 19 august 2021, miscare ce va dura pana in 18 ianuarie 2022 (in zodia Taur). Apoi va reintra in miscare retrograde in 24 august si va ramane asa pana in 1 ianuarie 2023, desigur tot in zodia Taur.

Neptun Retrograd

Planeta Neptun are nevoie de 164 de ani pentru a face o rotatie completa in jurul Soarelui si petrece aproximativ 14 ani in fiecare zodie. Neptun retrogradeaza in fiecare an pentru aproximativ 150 de zile  Cand Neptun intra in retrograd, intra sub vizor spiritualitatea, linistea sufleteasca si visiunea.

In 2022, Neptun va fi retrograd in Pesti, intre 28 iunie si 4 decembrie.

Pluto Retrograd

Planeta Pluto are nevoie de 248 de ani pentru a face o rotatie completa in jurul Soarelui si petrece aproximativ 21 de ani in fiecare zodie. Pluto intra in retrograd aproximativ in fiecare an, pentru aproximativ 5-6 luni. Cand Pluto retrogradeaza, este o buna perioada pentru a reflecta asupra modului in care iti schimbi viata.

In acest an, Pluto va retrograda in Capricorn intre 29 aprilie si 8 octombrie.

Surse: findyourfate.com, astrosage.com

Foto: Depositphotos.com

Data articol: 05/01/2022