Neptun iese din retrograd. 3 decembrie 2022. Ce adevăruri și mistere scoate la lumină planeta iluziilor? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Neptun iese din retrograd. 3 decembrie 2022. Ce adevăruri și mistere scoate la lumină planeta iluziilor?

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » Neptun iese din retrograd. 3 decembrie 2022. Ce adevăruri și mistere scoate la lumină planeta iluziilor?
Neptun iese din retrograd
Credit foto: Depositphotos.com

Neptun este planeta spiritualității, viselor și iluziilor, iar marea planetă albastră va rămâne în zodia romantică și magică a Peștilor până în 26 ianuarie 2026. Deci aceste energii nu ne vor părăsi pentru mult timp de acum încolo. Dar de ce este așa de important Neptun pentru noi? Cât timp a fost retrograd, Neptun ne-a forțat să devenim realiști, să coborâm cu picioarele pe pământ acolo unde eram prea prinși în visele și imaginația noastră. Ce este real si ce nu în viața ta?

Neptun este legat de Adevărul absolut, de nemuritor, de etern, de unitatea a tot ce există: când această planetă iese din retrograd, este un timp în care adevărul poate fi descoperit și misterele dezvăluite.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Iată ce înseamnă pentru noi ieșirea lui Neptun din retrograd.

Nu uita de unicitatea ta

Neptun este o planetă exterioară, transpersonală, care se mișcă foarte lent: tranzitele sale indică tendințe generaționale și dinamică colectivă. Conducătorul modern al Peștilor este asociat cu spiritualitatea, transcendența, iubirea necondiționată și divină. În Neptun, nu există granițe, limite și condiții: navigăm pe tărâmurile fanteziei, imaginației și posibilităților nelimitate.

Deoarece energia sa este subtilă, greu de transmis și de înțeles în contextul realității 3D, Neptun este, de asemenea, asociat cu confuzie, iluzii și deziluzii. În timp ce, pe de o parte, fantezia noastră ne poate păcăli să credem ceva ce nu este real, pe de altă parte, experiențele intangibilului și ale spiritualului ne pot copleși cu ușurință sau ne pot lăsa să ne întrebăm dacă ceea ce a avut loc a fost real sau dacă ne-am imaginat aceste lucruri. Adaptarea la noile niveluri de conștiință păstrând în același timp conectarea cu lumea materială este un proces delicat care nu poate fi grăbit.

Călătoria lui Neptun prin zodia de origine Pești a început în 2011 și va dura până în 2026. Acest tranzit mărește sensibilitatea asociată cu aceste arhetipuri și mărește acordul nostru cu alte dimensiuni și tărâmuri. Făcându-ne mai vulnerabili și mai conștienți de vulnerabilitatea noastră, Neptun în Pești sporește nevoia și importanța discernământului, stabilind limite și având grijă de ceea ce permitem în câmpul nostru energetic.

Invitație la capitulare

Tranzitul lui Neptun ne invită întotdeauna să ne predăm, să renunțăm la nevoia de a controla viața și de a o modela prin voința noastră. Aceste experiențe sunt profund umilitoare și au potențialul de a ne ajuta să dezvoltăm o nouă relație cu Sursa, cu Spiritul, cu Divinul. Creșterea noastră în acest timp este proporțională cu acceptarea noastră a ceea ce apare și cu devotamentul nostru de a trăi în aliniament cu Adevărul.

Când Neptun este foarte proeminent pe cer, deseori simțim un sentiment de letargie, confuzie, ceață cerebrală și o încetinire generală a ritmului nostru obișnuit de viață. Acestea sunt menite să ne schimbe atenția spre interior, astfel încât să putem începe să acordăm atenție la ceva la care în mod normal nu i-am acorda atenție. Tranzitele lui Neptun pot corespunde și cu experiențe de deziluzie. Apropie-te de Adevăr. După ce ai recunoscut că ai fost prins în fantezie sau iluzie, ai șansa de a înțelege ce se află în spatele acestei situații și de a te confrunta cu ceva despre care trebuia să devii conștient.

Citeste si: VESTE! Visătorul Neptun iese din retrograd! Ce înseamnă Neptun direct în Pești până în 2026? Decepții, negare sau realitate?

Staționarea lui Neptun

 Expresia planetelor în mișcare directă, în comparație cu cea a planetelor în mișcare retrogradă, este mai evidentă, mai ușor de recunoscut. Cu toate acestea, efectele tranzitelor Neptun sunt întotdeauna greu de înțeles sau de observat cu claritate.

Planetele staționare pare că se opresc înainte de a schimba direcția. În acest moment, putem avea senzația că timpul se oprește și totul decurge extrem de lent. Când corpurile cerești sunt staționare, ele sunt mai aproape de Pământ și temele arhetipale asociate cu acestea devin mai relevante. Faza de post-umbră care are loc ulterior reprezintă un moment pentru implementarea și acțiunea asupra intuițiilor și cunoștințelor pe care le-am dobândit în timp ce planeta era retrogradă. Începem să integrăm aceste lecții în viața noastră, să ne vorbim și să mergem din nou înainte.

În aceste zile, am putut observa o creștere a creativității, imaginației, sensibilității și tendinței noastre de a fantezi și a visa cu ochii deschiși. Neptunul este asociat cu producția de melatonină și cu ciclurile noastre de somn: visele noastre sunt probabil să fie deosebit de vii și pline de simbolism în acest moment. Păstrarea unui jurnal de vise și notarea a ceea ce ne amintim imediat ce ne trezim este posibil să ne ajute să descifrăm și să ne amintim mesajele din mintea noastră inconștientă.

Eliberarea față de iluzii

Când Neptun este staționar, iluziile pe care ne-am bazat pot fi descoperite. În cele din urmă, Neptun este despre Adevăr, iar tranzitele sale ne pot arăta disponibilitatea noastră de a face față. Deoarece a face față Adevărului necesită adesea muncă personală profundă și niveluri inconfortabile de onestitate, evadarea și evitarea pot fi tentante. Acestea sunt umbre ale arhetipului Neptun care ar putea apărea în această perioadă.

Activarea puternică a lui Neptun ar putea intensifica sentimentele de confuzie și incertitudine care apar în perioadele de tranziție când vechiul se estompează și noul nu s-a manifestat încă, când trecem de la un nivel de conștientizare la altul.

Chiar dacă nu înțelegem sensul și scopul prin care trecem, avem totuși opțiunea de a-l naviga cu credință. Predarea în fața realității pe care o trăim și acceptarea consecințelor revelațiilor pe care le experimentăm în această perioadă au potențialul de a ne ajuta să ne conectăm la un nivel mai profund de încredere în Viață, în momentul ei și în planurile ei pentru noi.

Surse: moonomens.com, refinery29.com

Foto: Depositphotos.com

Data articol: 02/12/2022