Luna plina a Lupului! Prima Luna plina din 2022. Ce emotii aduce Luna plina in Rac? Ritual de Luna plina - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Luna plina a Lupului! Prima Luna plina din 2022. Ce emotii aduce Luna plina in Rac? Ritual de Luna plina

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » Luna plina a Lupului! Prima Luna plina din 2022. Ce emotii aduce Luna plina in Rac? Ritual de Luna plina
Luna plina a Lupului

Prima Luna plina a anului 2022 are loc luni, 17 ianuarie 2022, in zodia Rac si promite sa aduca la lumina tot felul de emotii. Numita si Lupa plina a Lupului, aceasta lunatie este in opoziti cu Pluto, readucand in atentie transformarea si reinnoirea.

Daca simti presiunea lui Pluto, dar totusi nu ai clare optiunile pentru viitor, Luna plina in Rac iti va da alte perspective. Vei putea sa faci pasul inapoi pentru a vedea lucrurile din alt unghi. Asa vei vedea mult mai limpede si vei sti ce ai nevoie cu adevarat.

Toate reflectoarele pe emotii

Prima Luna plina a anului se petrece chiar la “adresa de domiciliu”, in Rac, punand toate reflectoarele pe starea ta emotionala. Sentimentele nu au fost probabil o prioeritate pentru tine in aceste zile, mai ales ca Soarele s-a afla intr-un semn cardinal de Pamant – Capricorn – un maestro al deghizarii sentimentelor. Soarele in Capricorn inseamna ca productivitatea si progresul au preluat conducerea in ordinea prioritatilor. Insa Luna in Rac te face sa iti indrepti atentia si spre ceea ce simti.

Sezonul Capricornului este despre succes, asa ca este posibil ca foarte rar sa iti fi lasat emotiile sa te ghideze. Desi acest lucru poate insemna eficienta, lasarea sentimentelor pe ultimul loc poate fi sinonima cu neimplinirea. Desi ai totul, material vorbind, simti ca iti lipseste ceva. Luna plina in Rac este momentul perfect sa te reconectezi cu aceasta parte a ta pentru a-ti aminti ca esti fiinta umana, iar fiintele umane au nevoie de emotii si sentimente.

Citeste si: Luna Plina. Semnificatii astronomice si astrologice. Superstitii de Luna plina

Ce trebuie sa stii despre Luna plina a Lupului

Luna plina a Lupului rasare luni, 17 ianuarie 2022. 

Numele de Luna plina provine din mai multe locuri, inclusiv surse native americane, coloniale americane si europene. In mod traditional, fiecare nume de Luna plina a fost aplicat intregii luni lunare in care a avut loc, nu doar Lunii pline in sine.

Se crede ca Luna plina a lunii ianuarie a ajuns sa fie cunoscuta sub numele de Luna Lupului, deoarece lupii erau mai probabil sa fie auziti urland in aceasta perioada. In mod traditional se credea ca lupii urla din cauza foametei in timpul iernii, dar astazi stim ca lupii urla din diferite motive. Urletele si alte vocalizari ale lupului sunt in general folosite pentru a defini teritoriul, a localiza membrii haitei, a consolida legaturile sociale si a coordona vanatoarea.

Lupii si Luna

Nume alternative ale lunii Ianuarie

Un alt nume potrivit pentru aceasta Luna plina este Luna centrala. Folosit de oamenii Assiniboine din Marele Campii Nordice, se refera la ideea ca aceasta Luna marcheaza aproximativ mijlocul sezonului rece.

Alte nume traditionale pentru Luna plina din ianuarie subliniaza vremea rece, aspra a anotimpului: Luna rece (Cree), Luna de gheata (Cree), Luna de ger (Algonquin) si Luna aspra (Dakota). Luna grea (Dakota) evidentiaza fenomenul zapezii cazute care dezvolta o crusta tare.

Luna gastei canadiene (Tlingit), Luna mareata (Cree), Luna intampinarii (Western Abenaki) si Luna spiritului (Ojibwe) au fost, de asemenea, inregistrate ca nume de Luna pentru aceasta luna.

Te mai poate interesa: Ai probleme cu somnul? Da vina pe Luna plina a Lupului. Cum influenteaza Luna plina somnul copiilor si al adultilor

Fazele Lunii pentru ianuarie 2022

Date ale fazelor lunii Ianuarie

Luna Noua: 2 ianuarie.

Primul patrar: 9 ianuarie.

Luna Plina: 17 ianuarie.

Ultimul patrar: 25 ianuarie

Ritual de Luna plina a Lupului

Aprinde DOAR lumanari albe. Fa o cana de ceai alb si las-o langa locul unde urmeaza sa faci ritualul. Purifica zona cu pin. Fa o meditatie de cateva minute concentrandu-te pe ciclul Lunii. Poti tine in mana in timpul meditatiei un hematit pentru a spori constintizarea psihica. Exprima-ti dragostea si recunostinta pentru oamenii din viata ta. Fa-ti in jurnal si viziualizeaza-ti proiectele pentru viitor. Incarca-te cu energia Lunii ajunga la maximum de luminozitate.

Surse: astrobutterfly.com, elitedaily.com, almanac.com

foto: Depositphotos.com

Data articol: 15/01/2022