Întunecatul Pluto retrograd și Nodurile Lunare se întalnesc. Încotro ne zice busola internă să o luăm? Decizii importante în următoarea lună! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Întunecatul Pluto retrograd și Nodurile Lunare se întalnesc. Încotro ne zice busola internă să o luăm? Decizii importante în următoarea lună!

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » Întunecatul Pluto retrograd și Nodurile Lunare se întalnesc. Încotro ne zice busola internă să o luăm? Decizii importante în următoarea lună!
Pluto retrograd și Nodurile Lunare

Ne bucurăm în aceste zile de un un tranzit foarte important care se desfăsoară încet: Întunecatul Pluto face cuadratură cu Nodurile Lunare.

Pluto este acum în Vărsător, iar Nodurile Lunare sunt în Taur și Scorpion. Pluto va face cuadratura cu Nodurile pe parcursul următoarelor zile, pentru a ajunge la punctul maxim în 23 iulie 2023, când Pluto se va întoarce în Capricorn, iar Nodurile Lunare se vor fi mutat în Berbec și Balanță.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Acesta este un tranzit puternic pe care îl simțim deja, deoarece Jupiter – în prezent în Taur și care se apropie de Nodul Nord, aflat tot Taur – adaugă un plus de putere unui tranzit deja intens.

Nodurile Lunare trec pe Axa Destinului Berbec-Balanță în iulie 2023. Află totul despre Nodul Lunar Nord! De ce e important și ce legătură are cu viitorul

La ce să te aștepți când Pluto face cuadratură cu Nodurile Lunare?

Nodurile Lunare sunt busola noastră interioară. Ele joacă un rol deosebit în astrologie, desi nu sunt corpuri fizice precum planeta, Luna sau asteroizii. Sunt puncte matematice găsite la intersecția căii Soarelui cu calea Lunii.

Nodurile sunt, practic, derivate din Soare și Lună – cele mai importante arhetipuri astrologice. Soarele și Luna reprezintă identitatea noastră de bază – Soarele, identitatea noastră spirituală, identitatea Yang, și Luna, identitatea noastră fizică, Yin.

Nodurile lucrează în fundal, susținând agenda Soarelui și a Lunii. Gândiți-vă la Nodurile Lunare ca la o busolă.

Când ne pierdem, când ne abatem de la calea noastră fizică – și spirituală – folosim busola pentru a recalibra. Viața noastră este un drum cu suișuri și coborâșuri. Nodurile, la fel ca o busolă, ne vor arăta întotdeauna direcția generală (Nodul Nord va îndrepta către Nord, sau viitor, iar Nodul Sud către Sud, sau trecut).

Când ne pierdem, folosim Nodurile Lunare pentru a reveni pe drumul cel bun. Viața noastră este o mișcare perpetuă de la Sud la Nodul Nord și înapoi. Nodurile Lunare apar mult în sinastriile membrilor familiei. Când avem un tranzit de Noduri Lunare, avem de obicei un eveniment important de familie.

Nodurile Lunare sugerează că am putea fi mai strâns legați de membrii familiei noastre decât credem că suntem. Nodurile Lunare sunt legăturile de familie invizibile; cine suntem (Soarele și Luna) este, de asemenea, o reflectare a amprentei genetice a părinților și strămoșilor noștri.

În diagrama noastră, Nodul Sud indică comportamente, modele mentale și amintiri genetice pe care le-am moștenit de la familia noastră. Și Nodul Nord (punctul opus), la oportunitățile noastre de a ne ajusta karma și de a aduce noi viață, noi oportunități și un nou cod genetic.

În iulie, Nodurile Lunare își schimbă din nou zodiile. Află totul despre Nodul Lunar Sud! De ce e important și ce legătură are cu viețile anterioare

Ce rol are Pluto în cuadratura cu Nodurile Lunare?

Pluto este planeta transformării complete și totale. Pluto dezbrăcă totul până la cele mai simple elemente de bază. Pluto este planeta Adevărului – Pluto va săpa fără încetare pentru a găsi Adevărul Suprem, indiferent cât de adânc ar trebui să intre în subteran.

Ce se întâmplă când avem un aspect cu Pluto? Planeta – sau arhetipul astrologic, ca în cazul Nodurilor – este dezbrăcat de straturi superficiale și redusă la funcția sa de bază, atomică. Dacă Pluto face un aspect cu Venus, de exemplu, Pluto o reduce pe Venus la expresia ei de bază venusiană.

Un pas înainte

Acum că face cuadratură cu Nodurile Lunare, Pluto va reduce din nou Nodul Nord și Nodul Sud la funcția lor de bază. Adică aceea de busolă. Acesta este un tranzit pe care astrologii evoluționari îl numesc „pas sărit”. Pluto se află la mijlocul celor două Noduri Lunare, deci este cu un picior în trecut și cu celălalt în viitor. Pluto acționează ca un pod, ca un pas evolutiv înainte.

Misiunea Nodurilor Lunare este de a vindeca rănile generațiilor și de a rescrie modele comportamentale mai sănătoase și constructive, conform realităților actuale. Nodul Nord din Taur este preocupat de viitor. Cine vreau să fiu? Cine vreau să devin? Nodul Sud din Scorpion este trecutul nostru. Ce se află în bagajele pe care le port? De ce am nevoie cu adevărat și ce pot lăsa în urmă? Ce este o parte structurală a identității mele – și ce nu este?

Pluto în cuadratură cu Nodurile Lunare ne va ajuta să înțelegem modurile subtile în care identitatea noastră este modelată de educația noastră, de familia noastră și de anii noștri de formare.

Credem că suntem 100% indivizi unici, dar genetic, cel puțin, suntem 50% tatăl nostru și 50% mama noastră. Suntem o combinație unică de gene, este adevărat. Dar cine suntem nu este în totalitate alegerea noastră. Cel puțin nu partea sudică a identității noastre.

Pluto în cuadratură cu Nodurile Lunare va expune limitările comportamentelor și modelelor mentale (Nodul Sud), care ne-au fost impuse, dar care nu ne mai servesc. Pluto în cuadratură cu Nodurile Lunare va expune, de asemenea, acele așa-numite idealuri sau obiective (Nodul Nord) care nu sunt neapărat o expresie a cine suntem cu adevărat.

Pluto este acum la 0° Vărsător – chiar primul grad al Vărsător. Vărsătorul este semnul colectivului. Vărsătorul este purtătorul de apă – cel mai uman semn al zodiacului. Tranzitele anterioare ale lui Pluto în Vărsător au coincis cu apariția umanismului, respectiv a democrației.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 01/06/2023