Evenimente astrologice OCTOMBRIE 2022. Sezonul retrogradelor, la final! Încep eclipsele! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Evenimente astrologice OCTOMBRIE 2022. Sezonul retrogradelor, la final! Încep eclipsele!

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » Evenimente astrologice OCTOMBRIE 2022. Sezonul retrogradelor, la final! Încep eclipsele!
Evenimente astrologice OCTOMBRIE 2022

Începe a doua lună de toamnă, cu tot ce aduce ea din punct de vedere astrologic. Și nu sunt puține lucruri. Octombrie 2022 este o lună mare! Începe cu șase planete majore în retrograd, inclusiv – Mercur, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun și Pluto. Cu toate acestea, pe măsură ce călătorim prin lună, Mercur, Pluto și Saturn vor termina mișcarea retrogradă și se reduce la minimum fluxul de energie retrogradă și pornind un nou ciclu de energie planetară.

Sezonul eclipselor

Octombrie aduce și o vindecare incredibilă, dar poate și o confruntare cu Luna plină în Berbec, care ne va lansa adânc în Sezonul Eclipselor.

Sezonul eclipselor este întotdeauna un moment transformator. Prima eclipsă a sezonului este o eclipsă solară provocata de  Luna nouă din Scorpion, care are loc pe 25 octombrie. A doua eclipsă a sezonului este o eclipsă de Lună plină sângerie în semnul Taurului. Deși această eclipsă de Lună plină nu se va manifesta până pe 8 noiembrie, cu siguranță o vom simți pe parcursul întregii luni octombrie.

Eclipsele reprezintă salturi în calea sufletului nostru și evoluția sufletului. Ele tind să scoată în evidență evenimente sau treziri care ne pot catapulta sufletul la capitolul următor. Lucrăm cu acest ciclu special de eclipse din noiembrie 2021. De atunci, am mai avut două eclipse din această serie, care au căzut în aprilie și mai 2022. În cadrul acestui ciclu de eclipse octombrie-noiembrie, putem descoperi un element comun cu celelate, o temă pe care trebuie să o punem la punct și n-am reușit până acum.

Retrograde

Un alt eveniment cosmic major din această lună este Marte retrograd. Marte este planeta acțiunii, energiei și motivației. Când intră în retrograd, suntem provocați să ne gândim la modul în care ne consumăm energia și ce ne motivează. De asemenea, am putea fi nevoiți să privim înapoi la acțiunile trecute și la modul în care acele acțiuni ne pot ajuta sau ne dăuna. Marte retrograd cu siguranță se poate juca cu nivelurile noastre de energie. Dar acest lucru se petrece deoarece avem ceva de făcut sau ceva ce trebuie să rezolvăm înainte de a putea merge mai departe. Lucrurile se pot simți foarte lent atunci când Marte este în retrograd și putem simți că fiecare pas înainte aduce nevoia de a face mai întâi un pas înapoi.

Iată ce evenimente astrologice vom avea in octombrie 2022.

1 octombrie – Venus în opoziție cu Jupiter

Aceasta este o energie subtilă, dar este una bună! Jupiter este planeta expansiunii, iar Venus este planeta conectată la inimă. Așa că aici avem o energie frumoasă de expansiune a inimii! Aceasta este o zi grozavă pentru a te concentra pe iubirea de sine și pe compasiunea de sine. Fă-ți timp să te distrezi și să te bucuri de viață! Dacă nu te simți bine, imaginează-ți că respiri această energie ca o lumină roz. La fiecare inspirație, simțiți dragostea pe care Venus o poate activa prin această lumină roz. La fiecare expirație, imaginează-ți această lumină roz îndepărtând tot ceea ce este greu sau te face să te simți nevaloros.

Te mai poate interesa: Horoscop lunar OCTOMBRIE 2022. Mercur iese din retrograd, intră Marte! Ce ne aduce sezonul eclipselor?

2 octombrie – Mercur iese din retrograd

Mercur se pregătește să iasă din retrograd încă din 9 septembrie și va rămâne în umbră post-retrogradă până în 15 octombrie. Apoi va reveni la puterea și viteza anterioare, așa că trebuie să-I acorzi puțin timp. Staționarea directă a lui Mercur poate dezvălui informații ascunse, informații noi și mesaje intuitive. Lucrurile care s-au simțit tulburi pot deveni mai clare și putem vedea lucrurile cu o nouă perspectivă. De asemenea, ne este mai ușor să avem conversații dificile și să negociem contracte.

8 octombrie – Pluto iese din retrograd

Pluto este retrograd din 29 aprilie, dar acum va pune capăt ciclului său retrograd. Pluto este planeta morții și renașterii, așa că, pe măsură ce iese din acest capitol, s-ar putea să putem vedea cu mai multă claritate toate modurile în care ne-am transformat. Dacă am experimentat vreun final, putem începe să vedem cum acele sfârșituri ne ghidează într-o nouă direcție.

9 octombrie – Lună plină în Berbec

Această Luna Plină în Berbec poartă o energie volatilă care este probabil să declanșeze un fel de vindecare. În timp ce rezultatele acestei vindecări sunt pozitive, călătoria pentru a ajunge acolo poate fi puțin provocatoare. De asemenea, putem ajunge la un punct în care începem să sărim peste ideea de vindecare doar pentru a putea să ne continuăm lucrurile. Uneori putem ajunge la un punct în care devenim atât de obsedați de vindecare, încât pierdem din vedere călătoria noastră și sentimentele de calm pe care încercăm să le creăm. De asemenea, putem realiza că trebuie să ne slăbim controlul sau așteptările asupra modului în care se desfășoară această vindecare. Această Lună plină ne poate ajuta, de asemenea, să realizăm că, în cele din urmă, trebuie să predăm armele și să permitem ca vindecarea să aibă loc așa cum ne este menit.

17-19 octombrie – Portalul Arcturus

Soarele se aliniază cu super steaua Arcturus, permițând energiei de înaltă frecvență să ajungă către planetă. Arcturus este o stea asociată cu prosperitatea, abundența și energiile paranormale. De asemenea, se crede că Arcturus găzduiește o rasă extraterestră avansată care conduce cu dragoste și compasiune.

22 octombrie – Punctul stelar Venus

O altă energie subtilă, dar frumoasă, deoarece Venus se aliniază cu Soarele. Aceasta este cunoscută sub denumirea de punct stelar Venus. Din acest punct, Venus se transformă dintr-o stea de dimineață într-o stea de seară. Se spune că atunci când Venus este o stea de dimineață, dragostea pe care o radiază strălucește spre exterior, dar când Venus devine o stea de seară, dragostea pe care o radiază strălucește în interior. Această schimbare ajută la evocarea sentimentelor de iubire de sine, de compasiune de sine și ne poate îndrepta atenția spre ceea ce avem noi nevoie, și mai putin spre nevoile celor din jurul nostru.

Citeste si: Horoscop lunar dragoste octombrie 2022. Planeta iubirii se mută în intensul Scorpion. Ce ne aduce în amor?

22 octombrie –  Soarele în Scorpion

Soarele se mută din semnul de Aer, Balanța în semnul de Apă, Scorpion. Această schimbare de energie ne poate atrage energia în interior și ne poate face curioși în legătură cu rădăcina tiparelor și obiceiurilor noastre de gândire. S-ar putea să descoperim de ce funcționăm așa cum o facem sau s-ar putea să avem un moment a-ha care ne ghidează să facem schimbări în viața noastră. Sezonul Scorpion ne poate face mai sensibili, dar cu cât devenim mai în ton, cu atât conștientizarea, percepția, înțelegererea noastre sunt mai mari.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 29/09/2022