Despre MERCUR RETROGRAD 2022. Cum te afecteaza daca esti semn de FOC, AER, APA sau PAMANT? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Despre MERCUR RETROGRAD 2022. Cum te afecteaza daca esti semn de FOC, AER, APA sau PAMANT?

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » Despre MERCUR RETROGRAD 2022. Cum te afecteaza daca esti semn de FOC, AER, APA sau PAMANT?
Despre MERCUR RETROGRAD 2022

In 2022, Mercur va fi retrograd de patru ori: din 14 ianuarie pana in 3 februarie, din 10 mai pana in 3 iunie, din 9 septembrie pana in 2 octombrie si din 29 decembrie pana in 18 ianuarie 2023.

Mercur presupune modul in care percepem, interpretam si comunicam informatiile, dar semnificatia sa simbolica variaza in functie de calea sa in ceruri. In loc sa se miste rapid si direct ca de obicei, Mercur trece la o viteza mai mica si se misca inapoi prin zodiac atunci cand este retrograd. Abaterea pe care Mercur o face de la cursul normal atunci cand retrogradul corespunde cu o abilitate sporita de a ne indeparta de tiparele noastre obisnuite, permitand descoperirea de noi cai de cercetare si perceptie. Mercur se apropie cel mai mult de Pamant atunci cand este retrograd, intensificandu-si impactul in problemele zilnice.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Iata tot ce trebuie sa stii despre Mercur retrograd 2022.

Pe masura ce astrologia anului 2022 prevesteste o adancire a schimbarilor structurale sistemice si a transmutarilor personale care au avut loc in 2021, cele trei perioade de timp in care Mercur este retrograd vor aduce oportunitati importante de ajustare si adaptare. Pentru a te folosi cat mai bine de calitatea lui Mercur retrograd, este vital sa accepti situatiile asa cum vin, mai degraba decat sa te opui schimbarii. Deschide-ti intuitia pentru a primi orice mesaj pe care Mercur il va oferi cu privire la schimbarile in povesti si modalitatile de a stimula miscarea in locurile in care te-ai simtit stagnat.

Te mai poate si Mercur retrograd 2022. Ghid de suprevietuire pentru CELE PATRU retrogradari ale lui Mercur

Cum se comporta retrogradul Mercur in semnele de Aer si Pamant?

Mercur are adesea trei perioade retrograde in fiecare an si au loc in intregime in cadrul aceluiasi element astrologic. Cu toate acestea, in 2022, cele patru faze retrograde ale lui Mercur se vor incadra pe doua elemente, fiecare incepand cu un semn de Aer si se termina cu un semn de Pamant. Acest lucru se datoreaza faptului ca 2022 este un an de legatura pentru Mercur intre anii semnelor de aer si pamant. In 2021, Mercur a fost retrograd in intregime in semnele de aer, in timp ce in 2023 Mercur va fi complet retrograd in semne de Pamant. Astfel, prima perioada a lui Mercur retrograd va lega Varsatorul de Capricorn, a doua se va muta intre Taur si Gemeni, iar a treia va lega Balanta de Fecioara.

Elementele aer si pamant sunt complet diferite ca si calitate, asa ca va trebui sa ne bazam pe magia pe care o detine Mercur pentru a sintetiza sensul atunci cand mediaza diferentele. Mercur va petrece cea mai mare parte din fiecare retrograd in semne de aer, inclusiv formand fiecare dintre conjunctiile sale regenerative cu Soarele in fiecare dintre cele trei semne de aer.

Prin urmare, natura flexibila si nelinistita a elementului aer va fi subliniata, accentuand capacitatea lui Mercur de a aduce diferite perspective impreuna cu scopul de a schimba tiparele de gandire stagnante. In contrast, natura constructiva si pragmatica a elementului pamant va avea ca rezultat ca fiecare perioada retrograda sa se incheie cu Mercur care faciliteaza diferente importante ce pot ajuta la organizarea revelatiilor primite de Mercur in forme mai solide, ajutandu-ne sa ne adaptam limitele personale la modurile in care structurile sociale se schimba.

Mercur retrograd 2022 Efecte

Intens pentru semnele de aer (Balanta, Varsator, Gemeni)

Anul trecut, cu perioadele retrograde ale lui Mercur in elementul tau de aer, ai primit indemnuri interioare pentru a-ti imbratisa natura flexibila si schimbatoare. Din moment ce 2022 va fi o punte intre anii aerului si pamantului, vei experimenta un proces intens de adaptare a fluiditatii transmutarilor tale interioare in forme si continuturi practice, adaptandu-ti granitele personale dupa cum este necesar. Fii pregatit pentru metamorfozarea straturilor mai profunde ale identitatii tale, deoarece Mercur ofera perspective ascunse anterior constientizarii tale.

O provocare pentru semnele de apa (Rac, Scorpion, Pesti)

Mercur care se deplaseaza retrograd in fiecare dintre cele trei semne de aer in timpul anului 2022 va fi o provocare pentru tine in ceea ce priveste semnificatia a ceea ce a fost anterior ascuns constientizarii tale, iese la suprafata in constiinta ta pentru intelegere. Acest proces poate sa se simta inconfortabil uneori, dar in cele din urma poate revitaliza tiparele relationale si modurile in care te-ai simtit blocat in relatiile tale. Deoarece Mercur isi va incheia faza retrograda in fiecare dintre cele trei semne de pamant in cursul anului 2022, pana la sfarsitul procesului vei putea cultiva limite mai autentice prin care sa te exprimi.

Pentru semnele de foc (Berbec, Leu, Sagetator)

Cele trei perioade in care Mercur este retrograd in semnele de aer si pamant in timpul anului 2022 pot aduce schimbari semnificative in munca, aspiratiile si colectivitatea ta. Fii dispus sa cauti indrumari si noi perspective de la ceilalti atunci cand este nevoie, permitandu-ti sa iti dezvolti intuitia prin relationare, mai degraba decat sa pastrezi totul pentru tine. Vei avea oportunitati de a forma noi aliante cu cei care iti impartasesc pasiunile si valorile, castigand claritate pentru colaborari ce rezoneaza cu scopul tau. Odata ce Mercur isi incheie faza retrograda in fiecare dintre cele trei semne de pamant, va trebui, de asemenea, sa incetinesti si sa-ti faci timp pentru odihna si refacere, necesare pentru a integra pe deplin revelatiile pe care le primesti.

Pentru semnele de pamant (Capricorn, Taur, Fecioara)

Anul trecut, cu perioadele retrograde de Mercur in semnele de aer, ai fost provocat sa fii mai flexibil si mai schimbator. Deoarece 2022 va fi o punte intre anii elementari ai aerului si pamantului pentru Mercur, vei putea obtine o mai buna intelegere a modurilor in care propriile granite trebuie sa se schimbe in conformitate cu inovatiile care au loc in structurile sociale. Fii deschis la modalitatile in care vechile modele de gandire trebuie sa se schimbe, astfel incat sa poti descoperi noi obiceiuri care te vor ajuta sa iti dezvolti abilitatile necesare pentru a aduce stabilitate in mijlocul schimbarilor pe care le vei experimenta.

Sursa: astrology.com

foto: Depositphotos.com

Data articol: 10/01/2022