Chiron retrograd 19 iulie – 23 decembrie 2022. Rani profunde ies la lumina! Ce poti invata din ele? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Chiron retrograd 19 iulie – 23 decembrie 2022. Rani profunde ies la lumina! Ce poti invata din ele?

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » Chiron retrograd 19 iulie – 23 decembrie 2022. Rani profunde ies la lumina! Ce poti invata din ele?
Chiron retrograd 19 iulie – 23 decembrie 2022

Chiron incepe miscarea retrograda pe 19 Iulie 2022, alaturandu-se lui Saturn, Neptun si Pluto. Toate aceste corpuri cosmice retrogradeaza anual, asa ca aceasta energie face parte din ritmul natural pe care il experimentm in fiecare an.

Cu toate acestea, adaugarea Chiron la mixul retrograd aduce o noua dinamica cu care sa lucrezi si isi muta energia in prim-plan. Acest lucru este valabil mai ales in ziua in care Chiron se deplaseaza retrograd si in ziua in care stationeaza direct, care are loc pe 23 Decembrie.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Ziua in care o planeta devine retrograda si apoi din nou directa sunt zilele de putere ce trebuie urmarite si momente in care poti lucra cu expresia ei energetica cu mai multa usurinta. Chiron nu este din punct de vedere tehnic o planeta, ci un asteroid care orbiteaza intre Saturn si Uranus. Chiar daca Chiron nu este o planeta, in astrologie, este totusi o energie cosmica semnificativa cu care sa lucrezi.

Chiron este un centaur, iar mitul spune ca el a fost abandonat la nastere si lasat sa se descurce singur.

Prin aceasta rana a abandonului si a cresterii dificile a reusit sa se ridice si sa-si transforme ranile in portaluri puternice de vindecare.

Ranile lui Chiron au fost cele care au deschis calea pentru rolul sau de puternic vindecator, profesor, paranormal si filozof. Acesta este motivul pentru care Chiron este denumit „vindecatorul ranit”.

Cu totii avem aceleasi puteri ca si Chiron. In interiorul fiecaruia dintre noi, avem capacitatea de transforma ranile si punctele sensibile intr-o sursa de putere.

Dupa cum spune poetul Rumi, „rana este acolo unde lumina intra in tine”.

Citeste si: Chiron intra in retrograd in 19 iulie 2022. Binecuvantare sau blestem? Vindecatorul de rani e in actiune pana in decembrie

Pozitia lui Chiron intre Saturn si Uranus este, de asemenea, semnificativa pentru intelegerea energiei pe care o aduce.

Saturn este o energie foarte inradacinata, ancorata, in timp ce Uranus este considerat o planeta cu o vibratie superioara. Energia lui Uranus poate provoca, de asemenea, treziri spirituale si cresterea energiei kundalini.

Chiron poate actiona ca o punte intre aceste doua stari ale fiintei si uneori este denumit „Podul Curcubeului”.

„Podul Curcubeului” semnifica legatura dintre o stare de constiinta si urmatoarea, iar aceasta idee este amplificata si mai mult daca ne uitam la astrologia egipteana.

In astrologia egipteana antica, Chiron poarta un alt nume – Anpu sau Anubis, zeul vietii de apoi si al sufletelor pierdute.

Multe dintre miturile si legendele care sunt folosite in astrologia occidentala pot fi urmarite pana la astrologia egipteana si babiloniana, iar Anubis poate fi vazut ca omologul lui Chiron.

La fel ca si Chiron, Anubis a fost abandonat in copilarie. In ciuda aceastei forme de educatie dureroasa, Anubis a reusit si el sa se ridice in nobila profesie de Gardian al lumii de dincolo.

Treaba lui Anubis era sa-i intampine pe cei proaspat trecuti in lumea de dincolo si sa-i ghideze in timpul tranzitiei catre viata de apoi.

Este nevoie de un suflet special pentru a primi o astfel de pozitie si, fara indoiala, durerea si suferinta lui Anubis i-au permis sa dezvolte compasiunea, discernamantul si loialitatea de a insoti sufletele printr-o astfel de calatorie.

Pe masura ce Chiron sau Anubis calatoresc retrograd, iti poti accesa propriile rani pentru a reflecta asupra modului in care sa le folosesti ca sursa de putere si de vindecare. Aceasta energie nu este despre obtinerea unei stari de perfectiune prin vindecare, ci mai degraba despre a aduce recunoastere si acceptare a ranilor tale intr-un mod care iti permite sa accesezi intelepciunea pe care o pot aduce.

Chiron nu vrea sa te vindeci pentru ca te va face „mai bun”. Vrea sa inveti cum sa gasesti aceste rani ca portaluri puternice de intelepciune, cunoastere si putere. Prin extragerea acestor informatii, poti pasi intr-un potential mai mare si mai deplin.

Acest nivel de munca de vindecare este despre transcendenta, mai degraba decat sa incerci sa te „repari” pentru a fi demn. Esti deja demn, indiferent de ranile care traiesc in interior.

Aceasta energie este mai ales amplificata, deoarece Chiron se afla in prezent in zodia Berbecului, berbecul incapatanat.

Cu Chiron in Berbec, esti si mai sustinut sa gasesti puterea, increderea si curajul care pot aparea atunci cand te confrunti fata in fata cu ranile tale si le privesti nu ca puncte de durere, ci ca puncte de potential.

Chiron in Berbec iti reaminteste ca este mult mai benefic sa permiti ranilor tale sa inspire, sa motiveze si sa ofere putere, decat sa te gandesti la ele ca la ceva care te incetineste sau te face inferior in vreun fel.

Ranile sunt dureroase, iar unele rani sunt taiate atat de adanc incat nu te parasesc niciodata, dar acest lucru este in regula. Nu trebuie sa fii ca un pachet bine ambalat pentru a duce cea mai buna viata posibila.

Poti folosi aceasta energie retrograda nu pentru a-ti acoperi ranile cu zahar, ci pentru a recunoaste ca, la fel ca si Chiron si Anubis, suferinta ta de foarte multe ori te poate conduce pe calea destinului tau. Foloseste aceasta energie retrograda pentru a reflecta la ceea ce te-au invatat ranile tale. Stai cu ranile tale si cunoaste-le. Vezi daca poti elibera orice judecata si stai cu orice durere pe care o aduc. Pe masura ce te simti confortabil cu asta, vezi daca poti reflecta la ce te-au invatat aceste rani, cum te-au modelat si ce intelepciune ar putea avea pentru tine.

Te mai poate interesa: Chiron Vindecatorul, Shamanul, Alchimistul. In ce stagiu te afli tu?

Deschide-te la intelepciunea si potentialul pe care ranile tale le au de oferit!

Exercitii pentru Chiron retrograd

1.) Ce ma doare cel mai mult acum? Care sunt 10 lucruri pe care le am invatat din aceasta durere?

2.) Gandeste-te la o rana dureroasa din trecutul tau. Cum te-a inspirat aceasta rana? Cum poate continua sa te inspire sa mergi mai departe?

3.) Mesaje din jurnal:

Daca durerea mea ar putea vorbi, ar vrea sa stiu ca…

Cand ma gandesc la greutatile mele, sunt recunoscator ca…

Sunt mai puternic azi pentru ca…

sursa: foreverconscious.com

foto: Depositphotos.com

Data articol: 18/07/2022