Trăim ultimele TREI săptămâni cu Chiron retrograd. Binecuvântare sau nu? Ce ne aduce vindecătorul rănit? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Trăim ultimele TREI săptămâni cu Chiron retrograd. Binecuvântare sau nu? Ce ne aduce vindecătorul rănit?

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » Trăim ultimele TREI săptămâni cu Chiron retrograd. Binecuvântare sau nu? Ce ne aduce vindecătorul rănit?
Chiron intra in retrograd
Credit foto: Depositphotos.com

Indiferent dacă ai citit că o luna plină va necesită o reflecție provocatoare asupra unei relațîi sau ai descoperit că te afli în mijlocul întoarcerii lui Saturn, probabil ai observat că cerului ii place să-și împartă temele. În timp ce adăugarea a și mai multă muncă la grămadă de lucruri pe care deja trebuie să le faci s-ar putea să pară ultimul lucru de care ai nevoie, lecțiile pe care își propune astrologia să ne învețe tind să fie complet necesare, așa cum îți vei da seama în general în timp ce te afli în toiul unui anumit test sau după ce s-au întâmplat anumite lucruri. Chiron retrograd, a început pe 19 Iulie și durează până pe 23 Decembrie 2022. Avem, așadar, oportunitatea astrologică de a îmbrățișa disconfortul pentru, în cele din urmă, propriul tău beneficiu.

Cum funcționează Chiron în diagramă ta astrală

Dacă nu ai auzit niciodată de Chiron, ești departe de a fi singurul. Mulți astrologi îl retrogradează în categoria „lucruri suplimentare” din punct de vedere astrologic, preferând să nu lucreze cu el în lecturi și prognoze. Dar alții l-au găsit util, mai ales atunci când abordează rănile emoționale și traumele.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Chiron, un asteroid care se află între Saturn și Uranus, a fost descoperit în 1977 și a fost numit după centaurul din mitologia greacă care era un vindecător și un profesor care nu se putea vindeca singur. Amplasarea acestuia în harta natală vorbește despre o rană pe care o porți cu tine de-a lungul vieții, pe care ai ocazia să o vindeci și să o transformi în înțelepciune pe care să o împărtășești cu ceilalți, ca profesor. Este, de asemenea, un domeniu în care ai sensibilitatea și nesiguranță amplificate – dar și o mare conștientizare de sine.

De exemplu, dacă îl ai pe Chiron în semnul cardinal de aer Balanță, condus de Venus conștient de frumusețe și conducătorul casei a șaptea a parteneriatului, s-ar putea să te străduiești să te vezi atractiv sau să găsești echilibrul și reciprocitatea în relații. Așadar, munca ta cu Chiron este în jurul imaginii tale de sine și necesită că parteneriatele în care intri să existe pe un teren de joc egal în care tu și celălalt va întâlniți la jumătatea drumului.

Casă în care se află Chiron în harta ta natală contează, desigur.

Să spunem că îl ai pe Chiron în casă a zecea a carierei și imaginii publice din Gemeni. S-ar putea să simți că, indiferent cât de mult ai lucra și să „demonstrezi” că eșți bun într-un mod asemănător Gemenilor (prin comunicare, tehnologie), nu pare că vei fi recunoscut pentru eforturile și realizările tale. Simți că ai nevoie de acele aplauze, de acele felicitări din partea șefilor și a oamenilor care sunt respectați în domeniul tău, dar s-ar putea să te chinui să vorbești și să-ti exprime nevoile. Dar odată ce stăpânești aceste bătălii, poți fi un mentor minunat pentru alții din domeniul tău profesional.

Afla mai multe detalii aici.

Ce înseamnă când Chiron este retrograd

Lui Chiron îi ia aproximativ patru ani pentru a trece de la semn la semn, deși petrece între 7 și 8 ani în Berbec și Pești; și doar unul sau doi ani în Fecioara și Balanță. A intrat în Berbec pe 17 Aprilie 2018, a retrogradat înapoi în Pești pe 25 Septembrie 2018 și, în cele din urmă, s-a mutat înapoi în semnul cardinal de foc pe 18 Februarie 2019, unde va rămâne până pe 19 Iunie 2026.

În 2022, din 19 Iulie până pe 23 Decembrie, este retrograd, părând să se miște înapoi față de punctul nostru de unde îl vedem de pe Pământ. Și la fel că toate celelalte planete când sunt retrograde, efectul lui Chiron se mută de la exterior la interior în timpul mișcării retrograde. Această înseamnă că, în loc să te confrunți cu rana ta prin momente exterioare concrete de zi cu zi din viață, vei reflectă asupra lor și vei face o muncă interioară potențial provocatoare, dar plină de satisfacții.

Chiron retrograd poate fi un moment valoros pentru a acordă atenție viselor tale, pentru a-ți scrie un jurnal sau pentru a aborda traume din trecut alături de un terapeut.

Dar pentru că se află în Berbec, semnul cardinal de foc nerăbdător și competitiv, condus de Marte, ai putea simți un sentiment de urgență și chiar o goana de adrenalină pentru a te confruntă cu rănile și nesiguranța lui Chiron într-un mod rapid și furios. Berbecului nu îi este tocmai confortabil să stea cu sentimente dure, dureroase și complicate, așa că retrogradul lui Chiron în semnul de foc s-ar putea să te facă să simți că vrei doar să smulgi bandajul de pe rana pentru a-ți continuă viață. Un impuls pentru a grăbi lucrurile contravine scopului lui Chiron. Așadar, cel mai bun mod de a face față acestei nerăbdări a Berbecului este să te apleci către partea ta vitează, încrâncenată și fără frică a semnului în timp ce faci tot posibilul să încetinești și să profiți de această șansă de a te vindecă pas cu pas.

te mai poate interesa: Chiron Vindecatorul, Shamanul, Alchimistul. In ce stagiu te afli tu?

Date importante pentru Chiron retrograd în 2022

La fel că și alte retrograde, ziua în care vei simți cel mai mult acest retrograd este ziua în care stationarile lui Chiron (care merge de fapt) retrograde și directe – alias 19 Iulie și 23 Decembrie. Dar se va simți și mai mult atunci când sunt activate de întâlnirile cu alte planete. Câteva exemple:

27 Iulie și 25 Noiembrie

Mesagerul Mercur în Leu (Iulie) și apoi Săgetător (noiembrie) au trigon cu Chiron, făcând mai ușor să pui cuvinte în durerea internă și să acorzi prioritate comunicării care te va ajută să treci peste traume (poate să te conectezi în sfârșit cu acel terapeut căruia ai vrut să te adresezi).

31 Iulie și 19 Decembrie

Venus, planeta iubirii, în Rac (Iulie) și în Capricorn (Decembrie) se întâlnește cu Chiron, ceea ce ar putea face ca dinamica și circumstanțele relațiilor actuale să irite vechile răni emoționale. Amintete-ți că este pentru binele suprem să aduci un microscop în trecut pentru a vindecă viitorul.

8 August și 4 Decembrie

Soarele care conduce imaginea de sine în Leu (August) și apoi în Săgetător (Decembrie) face un trigon cu Chiron, întărind încrederea și un sentiment de împuternicire care poate fi derivat din gestionarea bagajului emoțional.

24 August și 25 Noiembrie

Venus în Leu (August) și apoi Săgetător (Noiembrie) formează un trigon dulce cu Chiron, iar relațiile – noi sau în curs de desfășurare – au șanse mai mari de a servi drept balsam pentru nesiguranțe și dureri emoționale.

7 Octombrie

Soarele din Balanță se opune lui Chiron, provocându-te să reflectezi la felul în care te descurci cu rănile vechi.

9 Octombrie

Luna plină în Berbec cade în același semn cu retrogradul lui Chiron, amplificând sensibilitatea și intensitatea procesului tău de vindecare.

19 Decembrie

Marte, planetă acțiunii, fizicului și energiei, formează un sextil prietenos pentru Chiron, care poate servi că o invitație la acțiuni concrete legate de vindecarea ta – mai ales când vine vorba de răni care au afectat nu doar inima ta, ci energia și bunăstarea ta fizică.

Nu rata nici: Chiron in Berbec 2022. Rana de identitate doare cel mai tare ACUM! Cum sa o depasesti

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 30/11/2022