Cand este urmatorul Mercur retrograd 2022? Calendarul complet pana la finalul anului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cand este urmatorul Mercur retrograd 2022? Calendarul complet pana la finalul anului

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » Cand este urmatorul Mercur retrograd 2022? Calendarul complet pana la finalul anului
Cand este urmatorul Mercur retrograd 2022

Aproape toate planetele majore din zodiac au perioade retrograde care apar in mod regulat in astrologie, in timpul carora par sa se miste inapoi pe cursul lor obisnuit. Aceste miscari retrograde ne cer sa incetinim si sa reflectam asupra zonelor vietii noastre conduse de planeta retrogradata. Dar cele mai comentate dintre toate retrogradele sunt perioadele retrograde ale lui Mercur, iar aceste tranzite frustrante au loc de trei pana la patru ori pe an, timp de aproximativ trei saptamani. Sunt cunoscute pentru ca provoaca tot felul de probleme in comunicare, programare, dispozitive tehnologice si nu numai.

Motivul pentru care miscarile retrograde ale lui Mercur se simt adesea ca fiind cele mai haotice retrograde dintre toate, este probabil pentru ca se intampla mai frecvent decat alte retrograde planetare – celelalte planete inverseaza cursul de la o data pe an la o data la doi ani – si pentru ca planeta Mercur guverneaza atat de multe aspecte de zi cu zi ale vietii noastre, inclusiv gandirea, sincronizarea, calatoriile, comunicarea si partajarea informatiilor.

Cand energia lui Mercur intra in modul reflectare/rafinare/revizuire in timpul unui retrograd, iar aceste elemente nu functioneaza fara probleme, poate crea o experienta frustranta la locul de munca, in calatorii si in viata ta sociala.

Prima perioada retrograda a lui Mercur din 2022 a inceput pe 14 ianuarie 2022, unde s-a aflat pana pe 3 februarie. Acest retrograd este unul dintre cele patru cu care va trebui sa ne confruntam anul acesta, asa ca va fi un bun antrenament pentru ati verificat de doua ori programul, a te asigura ca e-mailurile sunt rezolvate etc.

Citeste si: Mercur retrograd 2022. Ghid de suprevietuire pentru CELE PATRU retrogradari ale lui Mercur

Cand incepe retrogradul Mercur?

Mercur intra intr-o perioada retrograda la fiecare trei pana la patru luni, ceea ce face ca acest fenomen planetar sa fie o parte regulata a peisajului nostru cosmic. Desi de obicei avem doar trei perioade retrograde Mercur pe an, 2022 ne va oferi un total de patru. Prima, asa cum spuneam, pe 14 ianuarie, iar urmatoarele in 10 mai, 9 septembrie si, respectiv, 29 decembrie. Tine cont de aceste date, astfel incat sa poti incerca sa inchei orice lucru neterminat din proiectele tale si sa ai conversatii importante inainte ca situatiile sa escaladeze.

Deci, cand este urmatorul Mercur retrograd?

Mercur retrograd primavara 2022 incepe pe 10 mai.

Mercur retrograd vara/toamna 2022 incepe pe 9 septembrie.

Mercur retrograd iarna 2022/2023 incepe pe 29 decembrie.

Cand se termina retrogradul Mercur?

In timp ce Mercur retrogradeaza mai frecvent decat alte planete, are si cea mai scurta perioada retrograda, care dureaza aproximativ trei saptamani. Trei saptamani se pot simti ca trei luni atunci cand te confrunti cu probleme clasice de programare, probleme de sincronizare si probleme de comunicare pentru care aceste perioade sunt renumite. Primul Mercur retrograd al anului s-a incheiat pe 3 februarie, ceea ce inseamna ca planeta isi reincepe rotirea obisnuita inainte – cunoscuta si sub numele de „mergere directa” – la acea data.

Iata datele de incheiere pentru urmatoarele runde ale Mercur retrograd din acest an:

Mercur retrograd primavara 2022 se incheie pe 3 iunie.

Mercur retrograd vara/toamna 2022 se incheie pe 2 octombrie.

Mercur retrograd iarna 2022/2023 se incheie pe 18 ianuarie 2023.

Marcheaza-ti calendarul cu aceste date, astfel incat sa stii ca te afli in claritate cosmica (si nu poti invinovati Mercur retrograd pentru problemele din urmatoarele cateva luni).

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 24/02/2022