, Author at Sfatulparintilor.ro - Pagina 53 din 62
Ultimele
de 15 ani pentru voi

Sfatulparintilor » Pagina 53

O echipă de specialişti israelieni de la Universitatea din Tel Aviv a scos la iveală ramăşiţele unui om cu incredibila varsta de 400.000 de

  Oamenii de ştiinţă ar putea fi nevoiţi să rescrie istoria evoluţiei omului modern, după ce o echipă de specialişti israelieni de la Universitatea din Tel Aviv a scos la iveală ramăşiţele unui om cu incredibila vârstă de 400.000 de ani. Până

29 decembrie 2010

Negresa

Ingrediente: 300 gr  zahar  , un pachet  de  margarina,5  oua , 3  linguri  cacao,1 cescuta  lapte,praf  de 

                     copt,  10 linguri  de  faina

 

Mod  de  preparare: Se  topeste  margarina  la  foc  mic   , se  adauga   zaharul  si  cele  3  linguri  de  cacao..se lasa  sa  clocoteasca  1  minut  . Din  glazura  obtinuta  se  separa  15 linguri..Separat  se  bat  albusurile

29 decembrie 2010

Chiftele din carne de pui

Ingrediente: un piept  si  2  pulpe  de  pui  dezosate

                     2  cartofi  fierti ( facuti  piure), 1-2  oua , 1  legatura  de  marar, usturoi, condimente pt 

                     chiftele,sare dupa  gust, ulei   pt prajit , faina

29 decembrie 2010

Petrecerea de Revelion

Anul acesta mi-as dori mult sa petrec la un restaurant cu prietenii,sa ne distram ,sa dansam o sarba,doua,trei…deocamdata niciun plan nu a prins contur asa ca ma gandesc ca il vom petrece acasa.asta din mai multe motive:ca avem un bebe

28 decembrie 2010

Ficatei cu bacon

Pentru masa de Revelion voi  pregati si ficatei inveliti in bacon ce vor completa friptura de porc si pui la gratar

Ingrediente:

500 grame ficatei

250 grame bacon

sare,piper,usturoi 

28 decembrie 2010

Crema de zahar ars…

Ingrediente 

8 oua, 200 g zahar, 1 l lapte, 150 g zahar tos pentru caramel, 1 zahar vanilat.

Mod de preparare Intr-o cratita de 2 l zaharul se caramelizeaza. Dupa ce s-a format putina spuma la suprafata, cratita se ia de pe foc si se invirteste in asa fel incit sa se tapeteze pina la jumatatea ei cu zaharul ars

27 decembrie 2010

Negresa

Ingrediente

Aluatul: 250 g faina,100 g nuci mcinate, 150 g unt, 150 g zahar pudra, 30 g cacao, un plic cu zahar vanilat, 3 galbenusuri, 30 ml rom.Bezelele:3 albusuri, 210 g zahar tos, o lingura zeama de lamiie.Crema:50 g unt, 50 g marmelada fina sau crema de tort.

Mod de preparare

Intr-un castron, se freaca untul moale cu zaharul, se adauga pe rind, galbenusurile, amestecind dupa fiecare, apoi romul, si la urma,faina, impreuna cu nuca macinata si cacaua neparat cernuta prin sita de sirma inoxidabila.Se amesteca cu lingura si apoi cu mina, pina cind se incorporeaza toate, fara sa se framinte.Compozitia va fi virtoasa.Dupa ce a stat la rece o ora, se ia din compozitie cite o bucata…

27 decembrie 2010

Ce spune sarutul tau despre tine…

Ce spune sarutul tau despre tine? Cel mai romantic gest pe care il faci, poate scoate la iveala trasaturi negative ale caracterului tau. Persoanele care isi inclina capul spre partea dreapta pentru a primi un sarut pe obrazul stang sunt

27 decembrie 2010

Poveste trista…

Totul a inceput dintr-o simpla intamplare…nu si-ar fi inchipuit k vor ajunge sa fie vreodata impreuna…dar s-a intamplat… Se cunosteau de ktiva ani fara sa fie intre ei ceva mai mult dekt amicitie…Poate k a durat destul de mult pana

27 decembrie 2010

Colinda pentru suflet

  Colinda pentru suflet   E vremea de colinde E vremea de credinta E vreme de sperante Si lumanare-aprinsa.   E vremea sa renastem ca un vant de iulie, usor E vremea sa cunoastem Iar pe ulita iubirii: dor.  

27 decembrie 2010

Povestea noastra!

  POVESTEA NOASTRA! Povestea noastra?! Probabil seamana cu a ta, cu a voastra.Si totusi, pentru noi e importanta pentru ca e…e POVESTEA NOASTRA! Au trecut anotimpuri  in care am gandit, am trait am visat pentru doi. Apoi a venit momentul

27 decembrie 2010

Masa de Craciun

am avut o masa imbelsugata in aceasta zi mare a Craciunului.meniul a constat in: aperitiv: toba,lebar,sunculita,oua umplute,rosiiumplute cu branza,castraveti,vinete,cascaval,masline,chiftelute, piftie felul al doilea a constat in sarmalute cu mamaliguta ,smantana si ardei iute felul 3 ne-a linistit papilele gustative cu

26 decembrie 2010

Cu ce rasplatim colindatorii?

M-am confruntat aceste zile cu o problema: cu ce sa imi rasplatesc colindatorii. Nu am vrut sa le arung in traista doar un covrig ca sa nu fie dezamagiti, dar nici sa trec peste limita decentei. In fond, nu sunt

26 decembrie 2010

Inima de copil

In fiecare an astept Craciunul cu aceeasi bucurie; fie criza cat de rea, de Craciun tot gasim ceva prin buzunare de mici cadouri si bucuria revine in viata noastra pentru cateva zile de sarbatoare. Si anul asta am facut din

26 decembrie 2010

Piftie de porc

Ingrediente
2 ciolane de porc (circa 2 kg), 1/4 kg sorici sau 2-3 picoare de porc, o ceapa (50 g ), foi de dafin,5 – 6 catei de usturoi, 10 boabe de piper, o lingurita rasa de sare .

Mod de preparare
Carnea se spala si se pune la fiert cu apa rece .Se adauga piperul,foi de dafin, sarea si ceapa intreaga. Ca sa nu se tulbure, piftia se fierbe de la inceput la foc mic fara clocote, cu capacul tras putin deoparte. Timpul de fierbere trebuie sa fie de 4-5 ore, ca sa se desprinda bine carnea de pe oase si lichidul sa  

26 decembrie 2010

Ciorba de porc

 

Ingrediente

 

1/2 kg piept de porc, 2 morcovi, 1/2 telina, 2 cepe, 2 cartofi, un ardei,o mana de orez,2 linguri  bulion, 1/2 l bors, sare, un ou,o lingura smantana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mod de preparare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se pune carnea la foc in apa cu sare. Se lasa sa dea un clocot ,se spumeaza. Se curata morcovii, telina ,ardeiul si ceapa si toaca-le marunt. Se curata si spala cartofii si apoi se taie in cuburi. Cand carnea

 

 

 

26 decembrie 2010

Cozonac cu nuca

pentru 10 cozonaci

Ingrediente

3.5 kg faina alba
1 lingura sare
200 gr zahar
1 l lapte caldut
4 galbenusuri + 4 oua intregi
150 gr unt (sau margarina)
200 ml ulei

26 decembrie 2010

pneumonie de sarbatori

Nu stiu ce sa mai zic dar nu mai pot de ghinionul care m-a lovit zilele acestea .chiar in ajun de craciun m-am trezit cu o tuse si febra.in scurt timp medicii mi-au spus ca am pneumonie.abia ma misc,mor de

26 decembrie 2010

SARBATORI FERICITE!

Sarbatoarea Craciunului,vreme de poveste cand toti suntem mai buni,mai darnici,mai iubitori,colindele strabune sa va astearna in suflet liniste si pace,iar fulgii de zapada sa va aminteasca de veselia copilariei. Anul Nou si urarile de bine sa va aduca prosperitatea. Sarbatori

23 decembrie 2010

Salata de boeuf

500 g rasol de vaca sau piept de pasare,
400 g cartofi,
3 morcovi,
2 radacini de patrunjel,
200 g mazare,
1 telina mica,
castraveciori si gogosari acri,
patrunjel verde,
maioneza,
masline,
albus de ou fiert,
mustar.

23 decembrie 2010