Oamenii de ştiinţă ar putea fi nevoiţi să rescrie istoria evoluţiei omului modern, după ce o echipă de specialişti israelieni de la Universitatea din Tel Aviv a scos la iveală ramăşiţele unui om cu incredibila vârstă de 400.000 de ani. Până
Ingrediente: 300 gr zahar , un pachet de margarina,5 oua , 3 linguri cacao,1 cescuta lapte,praf de
copt, 10 linguri de faina
Mod de preparare: Se topeste margarina la foc mic , se adauga zaharul si cele 3 linguri de cacao..se lasa sa clocoteasca 1 minut . Din glazura obtinuta se separa 15 linguri..Separat se bat albusurile
Ingrediente: un piept si 2 pulpe de pui dezosate
2 cartofi fierti ( facuti piure), 1-2 oua , 1 legatura de marar, usturoi, condimente pt
chiftele,sare dupa gust, ulei pt prajit , faina
Anul acesta mi-as dori mult sa petrec la un restaurant cu prietenii,sa ne distram ,sa dansam o sarba,doua,trei…deocamdata niciun plan nu a prins contur asa ca ma gandesc ca il vom petrece acasa.asta din mai multe motive:ca avem un bebe
Pentru masa de Revelion voi pregati si ficatei inveliti in bacon ce vor completa friptura de porc si pui la gratar
Ingrediente:
500 grame ficatei
250 grame bacon
sare,piper,usturoi
Ingrediente
8 oua, 200 g zahar, 1 l lapte, 150 g zahar tos pentru caramel, 1 zahar vanilat.
Mod de preparare Intr-o cratita de 2 l zaharul se caramelizeaza. Dupa ce s-a format putina spuma la suprafata, cratita se ia de pe foc si se invirteste in asa fel incit sa se tapeteze pina la jumatatea ei cu zaharul ars
Ingrediente
Aluatul: 250 g faina,100 g nuci mcinate, 150 g unt, 150 g zahar pudra, 30 g cacao, un plic cu zahar vanilat, 3 galbenusuri, 30 ml rom.Bezelele:3 albusuri, 210 g zahar tos, o lingura zeama de lamiie.Crema:50 g unt, 50 g marmelada fina sau crema de tort.
Mod de preparare
Intr-un castron, se freaca untul moale cu zaharul, se adauga pe rind, galbenusurile, amestecind dupa fiecare, apoi romul, si la urma,faina, impreuna cu nuca macinata si cacaua neparat cernuta prin sita de sirma inoxidabila.Se amesteca cu lingura si apoi cu mina, pina cind se incorporeaza toate, fara sa se framinte.Compozitia va fi virtoasa.Dupa ce a stat la rece o ora, se ia din compozitie cite o bucata…
Ce spune sarutul tau despre tine? Cel mai romantic gest pe care il faci, poate scoate la iveala trasaturi negative ale caracterului tau. Persoanele care isi inclina capul spre partea dreapta pentru a primi un sarut pe obrazul stang sunt
Totul a inceput dintr-o simpla intamplare…nu si-ar fi inchipuit k vor ajunge sa fie vreodata impreuna…dar s-a intamplat… Se cunosteau de ktiva ani fara sa fie intre ei ceva mai mult dekt amicitie…Poate k a durat destul de mult pana
Colinda pentru suflet E vremea de colinde E vremea de credinta E vreme de sperante Si lumanare-aprinsa. E vremea sa renastem ca un vant de iulie, usor E vremea sa cunoastem Iar pe ulita iubirii: dor.
POVESTEA NOASTRA! Povestea noastra?! Probabil seamana cu a ta, cu a voastra.Si totusi, pentru noi e importanta pentru ca e…e POVESTEA NOASTRA! Au trecut anotimpuri in care am gandit, am trait am visat pentru doi. Apoi a venit momentul
am avut o masa imbelsugata in aceasta zi mare a Craciunului.meniul a constat in: aperitiv: toba,lebar,sunculita,oua umplute,rosiiumplute cu branza,castraveti,vinete,cascaval,masline,chiftelute, piftie felul al doilea a constat in sarmalute cu mamaliguta ,smantana si ardei iute felul 3 ne-a linistit papilele gustative cu
M-am confruntat aceste zile cu o problema: cu ce sa imi rasplatesc colindatorii. Nu am vrut sa le arung in traista doar un covrig ca sa nu fie dezamagiti, dar nici sa trec peste limita decentei. In fond, nu sunt
In fiecare an astept Craciunul cu aceeasi bucurie; fie criza cat de rea, de Craciun tot gasim ceva prin buzunare de mici cadouri si bucuria revine in viata noastra pentru cateva zile de sarbatoare. Si anul asta am facut din
Ingrediente
2 ciolane de porc (circa 2 kg), 1/4 kg sorici sau 2-3 picoare de porc, o ceapa (50 g ), foi de dafin,5 – 6 catei de usturoi, 10 boabe de piper, o lingurita rasa de sare .
Mod de preparare
Carnea se spala si se pune la fiert cu apa rece .Se adauga piperul,foi de dafin, sarea si ceapa intreaga. Ca sa nu se tulbure, piftia se fierbe de la inceput la foc mic fara clocote, cu capacul tras putin deoparte. Timpul de fierbere trebuie sa fie de 4-5 ore, ca sa se desprinda bine carnea de pe oase si lichidul sa
Ingrediente
1/2 kg piept de porc, 2 morcovi, 1/2 telina, 2 cepe, 2 cartofi, un ardei,o mana de orez,2 linguri bulion, 1/2 l bors, sare, un ou,o lingura smantana
Mod de preparare
Se pune carnea la foc in apa cu sare. Se lasa sa dea un clocot ,se spumeaza. Se curata morcovii, telina ,ardeiul si ceapa si toaca-le marunt. Se curata si spala cartofii si apoi se taie in cuburi. Cand carnea
pentru 10 cozonaci
Ingrediente
3.5 kg faina alba
1 lingura sare
200 gr zahar
1 l lapte caldut
4 galbenusuri + 4 oua intregi
150 gr unt (sau margarina)
200 ml ulei
Nu stiu ce sa mai zic dar nu mai pot de ghinionul care m-a lovit zilele acestea .chiar in ajun de craciun m-am trezit cu o tuse si febra.in scurt timp medicii mi-au spus ca am pneumonie.abia ma misc,mor de
Sarbatoarea Craciunului,vreme de poveste cand toti suntem mai buni,mai darnici,mai iubitori,colindele strabune sa va astearna in suflet liniste si pace,iar fulgii de zapada sa va aminteasca de veselia copilariei. Anul Nou si urarile de bine sa va aduca prosperitatea. Sarbatori
500 g rasol de vaca sau piept de pasare,
400 g cartofi,
3 morcovi,
2 radacini de patrunjel,
200 g mazare,
1 telina mica,
castraveciori si gogosari acri,
patrunjel verde,
maioneza,
masline,
albus de ou fiert,
mustar.