Shop
Ultimele 100 de articole

O echipă de specialişti israelieni de la Universitatea din Tel Aviv a scos la iveală ramăşiţele unui om cu incredibila varsta de 400.000 de

29 decembrie 2010, , Vizualizări: 37

 

Oamenii de ştiinţă ar putea fi nevoiţi să rescrie istoria evoluţiei omului modern, după ce o echipă de specialişti israelieni de la Universitatea din Tel Aviv a scos la iveală ramăşiţele unui om cu incredibila vârstă de 400.000 de ani.

Până în prezent, cercetătorii credeau că homo sapiens, descendenţi directi ai omului modern, a evoluat în Africa cu 200.000 de ani în urmă şi, treptat, au migrat spre nord, prin Orientul Mijlociu, în Europa şi Asia.

Professor Avi Gopher, a researcher from Tel Aviv University's Institute of Archaeology, holds a pre-historic tooth at Qesem cave, an excavation site near the town of Rosh Ha'ayin
Profesorul Avi Gopher, un cercetator de la Institutul de Universitatea din Tel Aviv de Arheologie, deţine un dinte de pre-istoric de la pestera Qesem, un site de excavare în apropierea oraşului de Rosh Ha'ayin. Noua descoperire a omului pre-istoric de către exploratori universitar israelian într-o peşteră lângă aeroportul Ben-Gurion ar putea forţa oamenii de ştiinţă să regândim teorii anterioare.
Dimensiunea şi forma a dinţilor sunt foarte similare cu cele ale omului modern. Până acum, primele exemple au fost găsite în Africa, datând numai cu 200.000 de ani. Alţi oameni de ştiinţă au susţinut că fiinţele umane are originea în Africa înainte de a trece la alte regiuni 150000 la 200.000 de ani în urmă.

Homo sapiens  descoperit în Orientul Mijlociu Awash, Etiopia, de 160.000 de ani s-a considerat a fi cel mai vechi "modern" fiinta umana. Altele  găsite anterior în peşteri israeliene se crede ca au fost mai recente de 80.000 şi de 100.000 de ani.

Concluziile profesorului Avi Gopher şi Dr. Barkai Ran de la Institutul de Arheologie de la Universitatea Tel Aviv, publicate  săptămâna trecută în Jurnalul American de Antropologie Fizica ", sugerează că omul modern nu era originar din Africa cum se credea, dar din Orientul Mijlociu.

Pestera Qesem a fost descoperită în anul 2000 şi a fost în centrul de studiu intens de atunci.

Împreună cu dinţii – părţi din schelet uman care supravieţuiesc cel mai lung – cercetatorii au descoperit dovezi ale unei societăţi umane  sofisticate care au folosit bucăţi (fulgi) de piatră ascuţite pentru a tăia din carne şi alte instrumente  impresionante preistorice.

Locator map - The Qesem cave near Rosh Ha Ayin, 10 miles from Israel's international airport, and Ethiopia, where man was thought to have originated
Oamenii de stiinta israelian a declarat că ceea ce au  găsit în peşteră a sugerat producerea sistematică de lame de silex, utilizarea obişnuită de foc, probe de vânătoare, de tăiere şi schimbul de carne de animale, şi minerit materii prime pentru a produce unelte din silex din roci sub pământ."Un ansamblu diversificat de lame de silex a fost fabricat şi utilizat," oamenii de ştiinţă Tel Aviv a scris, descriind instrumentele de care au găsit în peşteră.

"Lame groase tăişuri, conturat prin retuşare, au fost folosite pentru decopertarea materiale semi-dure, cum ar fi lemnul, în timp ce lame cu margini drepte, ascuţite de lucru au fost folosite pentru a reduce ţesuturile moi."

Exploratorii au declarat că au continuat să investigheze peştera şi conţinutul său, aşteptându-se să facă mai multe descoperiri care ar  da în continuare lumină asupra evoluţiei umane în timpuri preistorice.

mai mult poţi citi aici: 

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu