Ingrediente
1kg cartofi
500g carne tocata
2 cepe
100g cascaval
2 catei de usturoi
100g pasta de tomate (suc de rosii )
Ingrediente
-250 ml lapte
– 3 oua
-ulei de palmier
125 g faina
-20 g zahar
-arome sau coaja de lamaie
Ingrediente
-4 cani lapte
-1 cana gris
-5 linguri zahar
-1 zahar vanilat
Ingrediente
– 1-2 oase ( de la gaina se poate folosi osul de la piept, sau picioarele)
– 3 rosii
-3 ardei
-delikat
-2 cepe
-1 ou
Ingrediente
Pentru mamaliga: 500 ml apa, un praf de sare, malai
pentru pipote: 300 g pipote, 2 ardei medii, 3 rosii medii, 2 cepe potrivite, delikat, ulei de palmier
Ingrediente: 8 cartofi mijlocii, 4 rosii, 100g cascaval, 50g frunze busuioc, 4 linguri smantana, 1 lingurita boia iute, 4 catei usturoi, 2 linguri unt, sare, piper
Se taie marunt o ceapa si se pune la calit cu putin ulei, se adauga apoi morcov si ardei gras tocat marunt. Se mai lasa cam 1 minut la calit cu ceapa apoi se adauga o cescuta de orez. Peste se toarna 4 cescute de apa (la o masura de orez se pun 4 masuri de apa) si se lasa la foc mic pana se inmoaie bobul de orez, de preferat sa se puna si o tabla sub vasul in care gatiti.
Ingrediente:
15 linguri de zahar
15 linguri de lapte
10 linguri de ulei
2 oua
un plic praf de copt
un plic amoniac
Ingrediente:
Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina,
Crema: crema de ciocolata la borcan din comert.
Ingrediente: 3 pahare apa, un cub de drojdie proaspata, 7-8 cesti faina, o ceasca sos ( bulion, mustar si ulei masline), 4 ardei potriviti, o ceasca ciuperci, o ceasca masline verzi taiate
Ingrediente
– un piept de pui
– o ceapa
– 2 ardei grasi
– o ceasca de ulei
– o ceasca de apa
– sare, piper, condiment pentru pui
– 3 rosii
Ingrediente:
pentru pilaf:
– 300 g orez
– 1l supa de carne de pui
– patrunjel
– sare