Repository Sfatul, Author at Sfatulparintilor.ro - Pagina 9 din 89
Ultimele
de 15 ani pentru voi

Repository Sfatul

Cartofi natur cu sos ragu si pepene rosu murat

Ingrediente
– 1 kg cartofi
– patrunjel verde
– pepene rosu murat
pentru sos:
– 250 gr legume *morcov *telina *patrunjel
-1 ceapa
– 50 ml ulei
– 50 ml vin alb sec

28 martie 2013

Clatite de post

Ingrediente
1 cana apa minerala carbogazoasa
1 cana faina
1 lingura zahar
50 ml ulei
1 lingura zahar vanilat
1 praf de sare

28 martie 2013

Sarmalute de post

Ingrediente
-varza murata
-orez
-soia granule
-ceapa
-bulion

28 martie 2013

Tocana de fasole

Ingrediente:

1 borcan de fasole,1 ceapa,1/2 ardei gras rosu,1 morcov,2 linguri de bulion,ulei,sare

28 martie 2013

Boccelute cu legume

Ingrediente
2 rosii, o mana de mazare boabe, cateva pastai de fasole verde, o ceapa rosie, un morcov, o telina mica, 200g ciuperci proaspete Champignion, 6 foi de placinta, 50 ml ulei de masline, o legatura de patrunjel verde, sare, piper, amestec de condimente (coriandru, maghiran, cimbru, foi de dafin, oregano, busuioc), o mana de masline negre

28 martie 2013

Varza calita

Ingrediente

o varza murata mai mare, bulion, piper, foaie de dafin, marar

28 martie 2013

Spuma de capsune cu ciocolata si nuca

Ingrediente

6-7 biscuiti rotunzi de post, 200 ml frisca vegetala, 15 capsuni coapte, 2-3 linguri zahar, 1 plic gelatina vegetala, ciocolata amaruie, miez de nuca

27 martie 2013

Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

Ingrediente
Un pachet foi de placinta, 150 g margarina topita, suc de fructe sau sirop facut din un pahar cu apa + 5 linguri de apa + vanilie, 250 g cirese amare, 200 g caise coapte, 300 g zahar

27 martie 2013

Cartofi cu rozmarin si legume deshidratate

Ingrediente
5-6 cartofi mari, o lingura de legume deshidratate, o lingurita rasa de rozmarin, ulei de masline, un catel de usturoi, sare, piper.

27 martie 2013

Clatite de post

Ingrediente

o cana cu apa (250 ml), sare, zahar dupa gust, esenta de vanilie, faina cat cuprinde sa iasa aluatul care curge, dulceata preferata

27 martie 2013

Piure de spanac cu cartofi

Ingrediente

1kg spanac
2 buc praz
3- 4 cartofi
3 linguri de ulei de masline

27 martie 2013

Placinta cu dovleac

Ingrediente:

Aluat foietaj – 1buc, Dovleac – 1buc, Zahar – 1 pahar, miere de albine

27 martie 2013

Paine de casa de post

Ingrediente
– 1 kg faina de grau
– 1 cub drojdie ,25 gr
– apa
– un varf de cutit de zahar
– sare
– mac (optional)

27 martie 2013

Parjoale din ghebe

Ingrediente

ghebe – 800g, oua – 3buc, faina – 100g, patrunjel – legatura, paine – 2 felii, sare, piper, usturoi – 5 catei

27 martie 2013

Tocanita de cartofi cu urzici

Ingrediente:
urzici – 8 legaturi,
catofi – 4buc,
ceapa – 1bcuc,
sare,
piper,
ulei

26 martie 2013

Paste imbatate

Ingrediente

Cca 200g paste fainoase (tip taitei), 50 ml vin rosu de butuc, condimente pentru vin fiert, o mana de stafide (trecute sub jet de apa fiarta), 50 g toffu, o ligura de zahar

26 martie 2013

Scovergi

Ingrediente

cca.1 kg de faina alba, 25 g drojdie proaspata (un cub mic), sare, 300 ml apa, ulei pentru prajit

26 martie 2013

Triada fructelor de toamna

Ingrediente
Aluat: cca 700 g faina, 10 g drojdie proaspata, un praf de sare, 250 ml apa calduta, o lingura de otet, doua linguri de ulei
Umplutura: Un dovleac potrivit, numit si „placintar”, 6-7 mere mari, 5-6 gutui parfumate, 100 ml vin alb sec, un praf de scortisoara, zahar pudra vanilat, cca 700 g zahar, 3 maini de miez de nuca prajit si maruntit
Ornare: o mana de miez de seminte de dovleac, cateva frunzulite din aluat stropite cu praf de scortisoara, 50 ml ulei

26 martie 2013

Galuste de mere in sos mentolat

Ingrediente
pentru galuste: 125 g margarina, 150 g zahar pudra, 150 g pesmet alb, 100 g biscuiti fragezi sau piscoturi, zahar vanilat, 4 mere, un praf de sare, un praf de scortisoara, 2 albusuri de ou,1/2 lamaie, ulei vegetal pentru prajit (cca 150 ml)

26 martie 2013

Sculuri de paste

Ingrediente
200 g spaghete foarte fine, o rosie, 2 catei de usturoi, un dovlecel tanar, 2 linguri de suc de rosii, busuioc uscat si maruntit, maghiran, un strop de ulei de masline, 20 g seminte de floarea soarelui (sau miez de nuca maruntit) un praf de piper.

26 martie 2013