Repository Sfatul, Author at Sfatulparintilor.ro - Pagina 9 din 150
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Repository Sfatul

Pate de soia cu legume

Ingrediente:
-250 g boabe de soia
-1 ceapa mica
-1/2 ardei
-masline
-ulei de masline sau floarea soarelui
-sare

29 martie 2013

Lipie libaneza cu legume si soia

Pentru 4 portii trebuie:
– 1 ardei tras in tigaie cu sare si piper
– 2 cepe calite in ulei de masline si sare, boia dulce
– 5 cartoifi prajiti subtire cu sare si piper

29 martie 2013

Supa crema bicolora

Ingrediente
3-4 morcovi, 3-4 cartofi potriviti, 1ceapa potrivita, o radacina mica telina, un praf de sare

28 martie 2013

Paine de casa

Ingrediente
faina – 850 g
drojdie – 5 g
apa – 250 ml
lapte praf fara lactoza – 15 g
sare – 2,5 g

28 martie 2013

Despre hrana vie

Prepararea hranei vii consta in consumul alimentelor in stare naturala,asa cum sunt de la natura,netratate termic.Tehnici de gatire specifice pentru hrana vie fac mancarea mai usor digerabila si aduc varietate dietei precum; -incoltirea semintelor si a cerealelor -sucuri de legume

28 martie 2013

Despre hrana vie

Prepararea hranei vii consta in consumul alimentelor in stare naturala,asa cum sunt de la natura,netratate termic.Tehnici de gatire specifice pentru hrana vie fac mancarea mai usor digerabila si aduc varietate dietei precum; -incoltirea semintelor si a cerealelor -sucuri de legume

28 martie 2013

Strudel de mere

Ingrediente

– un pachet foi fine de placinta (Linco)
– 8 mere (cele mai bune sunt cele zemoase, dulci – acrisoare)
– o cana de zahar
– 2 linguri ulei
– o lingurita pudra de scortisoara
– o lingurita zahar vanilat bourbon

28 martie 2013

Coltunasi de post cu sos alb

Ingrediente
pentru coltunasi: 400 g faina, un praf de sare, cca 200 ml apa calduta

28 martie 2013

Ciorba de legume

Ingrediente
Cartofi-6buc
morcovi-3buc
pastarnac-1/2
mazare-200g
fasole-200g
ardei gras rosu-1/2

28 martie 2013

Cartofi natur cu sos ragu si pepene rosu murat

Ingrediente
– 1 kg cartofi
– patrunjel verde
– pepene rosu murat
pentru sos:
– 250 gr legume *morcov *telina *patrunjel
-1 ceapa
– 50 ml ulei
– 50 ml vin alb sec

28 martie 2013

Clatite de post

Ingrediente
1 cana apa minerala carbogazoasa
1 cana faina
1 lingura zahar
50 ml ulei
1 lingura zahar vanilat
1 praf de sare

28 martie 2013

Sarmalute de post

Ingrediente
-varza murata
-orez
-soia granule
-ceapa
-bulion

28 martie 2013

Tocana de fasole

Ingrediente:

1 borcan de fasole,1 ceapa,1/2 ardei gras rosu,1 morcov,2 linguri de bulion,ulei,sare

28 martie 2013

Boccelute cu legume

Ingrediente
2 rosii, o mana de mazare boabe, cateva pastai de fasole verde, o ceapa rosie, un morcov, o telina mica, 200g ciuperci proaspete Champignion, 6 foi de placinta, 50 ml ulei de masline, o legatura de patrunjel verde, sare, piper, amestec de condimente (coriandru, maghiran, cimbru, foi de dafin, oregano, busuioc), o mana de masline negre

28 martie 2013

Varza calita

Ingrediente

o varza murata mai mare, bulion, piper, foaie de dafin, marar

28 martie 2013

Spuma de capsune cu ciocolata si nuca

Ingrediente

6-7 biscuiti rotunzi de post, 200 ml frisca vegetala, 15 capsuni coapte, 2-3 linguri zahar, 1 plic gelatina vegetala, ciocolata amaruie, miez de nuca

27 martie 2013

Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

Ingrediente
Un pachet foi de placinta, 150 g margarina topita, suc de fructe sau sirop facut din un pahar cu apa + 5 linguri de apa + vanilie, 250 g cirese amare, 200 g caise coapte, 300 g zahar

27 martie 2013

Cartofi cu rozmarin si legume deshidratate

Ingrediente
5-6 cartofi mari, o lingura de legume deshidratate, o lingurita rasa de rozmarin, ulei de masline, un catel de usturoi, sare, piper.

27 martie 2013

Clatite de post

Ingrediente

o cana cu apa (250 ml), sare, zahar dupa gust, esenta de vanilie, faina cat cuprinde sa iasa aluatul care curge, dulceata preferata

27 martie 2013

Piure de spanac cu cartofi

Ingrediente

1kg spanac
2 buc praz
3- 4 cartofi
3 linguri de ulei de masline

27 martie 2013