Repository Sfatul, Author at Sfatulparintilor.ro - Pagina 15 din 150
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Repository Sfatul

Prajitura cu nectarine

Ingrediente:
1 lingurita unt
6 buc. oua
1 varf sare
6 lingura zahar
6 lingura faina
6 linguri ulei
1 buc. plic puding

22 februarie 2013

Melci cu ciocolata

Ingrediente:
aluat:
500 g faina alba
200 g zahar pudra
200 ml lapte
100 ml unt topit
un cub mic drojdie proaspata
un praf de sare

22 februarie 2013

Prajitura „Cremoasa”

Ingrediente:
– 100 g unt
– 6 oua
– 200 gr zahar tos
– cca 250 gr faina
– o lingura cu varf de gem de coji de portocale
– 200 gr nuci macinate
– 1 varf de cutit de sare fina
– coaja de lamaie
– 1 praf de copt
– 30 gr cacao

21 februarie 2013

Napolitane cu crema de ciocolata si caramel cu nuca

Ingrediente:

3 foi de napolitana
Crema caramel: 2 pahare zahar, 2 pahare nuca, 2 galbenusuri, 125 gr unt
Crema ciocolata: 500 ml lapte, 2 linguri faina, 3 linguri cacao, 4 linguri zahar, 100 gr unt

21 februarie 2013

Covrigei cu cascaval si chimen

Ingrediente:

400 gr faina, 1 ou, 1 iaurt, 100 gr unt, 200 gr cascaval, 50 gr chimin, 1 praf copt, zeama de lamaie,sare

21 februarie 2013

Chec cu nuca

Ingrediente:

4 oua, 8 linguri ulei, 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 1 lingura cacao, 1 plic praf de copt, zeama de lamaie 250 gr nuca

21 februarie 2013

Rafaelo cu alune

Ingrediente

100 gr. alune nesarate,250 gr. UNT ,200 gr.nuca de cocos,150 gr.zahar pudra,150 gr.lapte praf, 2 foi napolitana (din comert), zahat vanilat.

21 februarie 2013

Cremsnit

Ingrediente

300 gr zahar ,4 oua,1 litru lapte,1 cana faina,100 gr.unt,vanilie,5 linguri amidon alimentar,2 pliculete zahar vanilat,ciocolata (pt.glazura),.foi cremsnit din comert.

21 februarie 2013

Chec / Pandispan

Ingrediente

350g zahar
300g faina
7 oua (tinute 1-2 ore la temeparatura camerei, pentru a nu se taia compozitia)
3 plicuri zahar vanilat
5 picaturi esenta rom
5 picaturi esenta vanilie
2 picaturi esenta portocale

21 februarie 2013

Prajitura „Figurine”

Ingrediente:
-cca 300 g faina
-2 pl zahar pudra cu aroma de vanilie
-100 g miere de albine
-200 gr unt
-1/2 lingurita amoniu

21 februarie 2013

Prajitura cu fructe

Ingrediente:
-100 g ulei
-200 gr zahar
-8 oua
-1 lingura cu varf de cacao
-1-2 mere
-ananas

21 februarie 2013

Rulada cu gem de piersici

Ingrediente:

4 oua , 4 linguri zahar, 4 linguri faina , esenta rom

21 februarie 2013

Cozonac ardelenesc cu nuca si rahat

Ingrediente

ALUAT:
– 1 kg făină
-5 ouă
– 50 g drojdie proaspata
– 200g ZAHAR
– 500ml lapte
– 8 lingura ulei de floarea-soarelui
-1 lingurita sare
– 2 pliculete zahăr vanilat
– 1 lingurita coaja rasa de lamaie

21 februarie 2013

Prajitura cu branza si mac si jeleu de piersici

Ingrediente
2 blaturi din cate; 5 oua, 150 g zahar, 100 g faina, cate 50 ml ULEI, esenta vanilie, un praf de sare
crema: 400 g branza proaspata de vaci, 50 g zahar vanilat, 300 ml frisca lichida (sau smantana grasa),100 g zahar pudra, 40 g seminte de mac, 150 ml lapte indulcit cu 2 linguri de zahar
decor: ;4-5 piersici, 200 ml apa, 200 g zahar, 1 plic Tort -Gelle

20 februarie 2013

Briose cu cirese

Ingrediente (pentru 12 bucati):

125 g margarina pentru prajituri,150 g zahar pudra,2 oua,125 ml lapte rece,esenta de migdale(sau dupa preferinta),150 g faina,,o lingurita praf de copt,200-300 g cirese coapte.
glazura: 150 g zahar pudra, 2 linguri piure de cirese

20 februarie 2013

Foietaj cu zahar ars si cremina mentolata

Ingrediente:
4 foi: 600 g FAINA, 75 g zahar , 125 g unt sau margarina, 100 ml smantana , 1 ou, un varf de lingurita sare fina, coaja rasa de lamaie, o lingurita cu varf de praf de copt.
Crema:300 g Cremino cu unt,150 g ciocolata amaruie cu menta
Decor: zahar pudra vanilat

20 februarie 2013

Dulceata de cirese amare

Ingrediente: o farfurie adanca de cirese amare ,fara samburi,aceiasi farfurie cu Zahar,sucul de la 1/2 lamaie

20 februarie 2013

Covrigi polonezi

Ingrediente

100 g unt
250 ml lapte
10 g drojdie uscata
75 g zahar
1 lingura zahar pudra aromat cu lamaie
1/2 lingurita sare
~550 g faina

20 februarie 2013

Chec umplut cu crema de vanilie

Ingrediente chec:
8 oua
2 cani faina
1 cana zahar
1 plic zahar vanilat
8 linguri ulei
cacao (pentru jumate din compozitie)

20 februarie 2013

Prajitura cu foi

Ingrediente

FOI:
– 40 gr margarina;
– 50 ml ulei;
– 250 gr FAINA;
– 1 ou intreg;
– 1 lingura bicarbonat de amoniu;
– 4 linguri de lapte cald;
– 2 linguri zahar pudra;

20 februarie 2013