Ingrediente
– 3-8 mere taiate rondele si cu mijlocul scos dar cu coaja.
pt aluat: faina, zahar vanilat, apa minerala, 2 oua
Ingrediente
300 g sunca, un borcan cu ardei copt, 200 g telemea, un borcan cu zacusca, 300 g spanac, 1 galbenus, susan
Ingrediente
– gem/dulceata de portocale
– 2 oua
– 60 gr faina
– 15 ml rom
– 250 ml lapte
Ingrediente
600 gr faina
300 gr zahar
750 ml lapte
150 gr unt
3 oua
Ingrediente
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
5 linguri ulei
un praf de sare
dulceata dupa preferinta
1 esenta de lamaie
Ingrediente:
500 de grame de faina
200 de grame de unt rece, taiat cuburi
1 ou
1 pahar de iaurt
1 lingurita de sare
80gr zahar
Ingrediente
Blat: 300 g faina, 150 g unt sau margarina, 200 g zahar pudra, o lingurita de praf de copt, un praf de scortisoara, zahar vanilat, un galbenus
umplutura: 100 g branza proaspata de vaci, 280 g iaurt, 150 g zahar pudra, 3 galbenusuri, zahar pudra vanilat, 5 mere, 7-8 nuci, unt pentru uns forma
Ingrediente:
Aluat: 500 gr faina, 2 oua, 1 lingura ulei, 500 ml iaurt, sare
Umplutura: 300 g branza de vaca, 2 galbenusuri, 3 linguri zahar
Ingrediente:
3 portocale, 5 linguri de zahar, 1 lingura zeama de lamaie
Ingrediente
blat alb: 4 oua, 80 g zahar, 60 g faina cernuta, 30 ml ulei, o lingurita cu varf de coaja proaspata rasa de PORTOCALA si lamaie, un praf de sare
blat negru: 4 oua, 80 g zahar, 50 g faina cernuta, 20 g cacao, o lingurita de coaja rasa de portocala si lamaie, un praf de sare
Ingrediente
blat: 7 oua, un praf de sare, 7 linguri de zahar, 7 linguri de faina, 2 lingurite de coaja rasa de portocale
Crema alba: 500 g smantana grasa, 250 g crema de branza de vaci, 150 g zahar pudra, zahar pudra vanilat, 2 plicute de gelatina, stafide, coaja de portocala confiata
crema portocala:1 kg PORTOCALE, 2 pliculete gelatina, zahar vanilat
Ingrediente
aluat tarta (forma de tarta cu dimensiunea de 20 cm): 125 g UNT, 50 g zahar pudra vanilat, 125 g faina, 50 g amidon porumb, 1 ou + un galbenus
Umplutura: un albus+un ou, 2 linguri de smantana, 2 linguri de zahar, 2-3 linguri de gem, un ciorchin mare de struguri fara samburei (Kis-mis), un galbenus.
Ingrediente
aluat: 225 g UNT moale, 50 g zahar pudra, 250 g faina, 50 g amidon porumb, esenta, 2 galbenusuri
umplutura: 300 ml smantana, 200 g branza dulce de vaci, 150 g zahar pudra,o lingurita rasa ghimbir, 2 lingurite de coaja de portocala confiata, 1 kg caise nu foarte coapte, 2 albusuri
Ingrediente (12 buc)
6 oua, 6 linguri de zahar, 4 linguri de pesmet, 3 linguri de miez de nuca fin maruntit, 75 g UNT moale, un praf de sare, o lingurita de praf de copt, 75 g ciocolata mentolata, un cub de UNT pentru uns formele
Ingrediente:
50 g unt
200 g smantana (iaurt)
doua galbenusuri
50 g zahar
o lingurita esenta de rom
cca 150 g faina
o lingurita rasa de praf de copt
o lingurita coaja de lamaie rasa
un praf de sare
Ingrediente pentru foi:
3 oua, 3 linguri ulei
6 linguri cu zahar, 1 pliculet amoniac
FAINA, cat cuprinde.
Ingrediente:
Pentru aluat
300 ml apa calduta
500 de grame de faina
4 linguri pline cu ulei
1 praf de sare
1 lingurita otet
Ingrediente:
– 225 gr unt
– 75 gr nuca de cocos
– 7 buc. oua
– 200 ml lapte
– 270 gr zahar
– 3 lingura apa
– 5 lingura faina
Ingrediente:
Pentru blat
4 oua
4linguri zahar
4linguri cu varf cu faina
4 linguri ulei
Pentru crema
200gr ciocolata amaruie
2 linguri coaja de portocala rasa