Ultimele

Serbet de zmeura

Retetele tale » Serbet de zmeura

Va prezentam o reteta usor de facut si savuroasa de la Anisoara67: Serbet de zmeura.

 

Ingrediente

1 kg de zmeura proaspata,1 kg de zahar,100 g UNT

 

 

Mod de preparare
Intr-un vas se acopera zmeura (pe care am trecut-o sub jet de apa rece) cu cca 250 ml apa si se da in cateva clocote apoi se lasa sa se raceasca si se scurge sucl lasat printr-un tifon sau sita deasa.
Sucul obtinut se toarna peste 1 kg de zahar si se pune la fiert cca 30 minute, la foc potrivit, amestecand continuu, pana se ingroasa bine. Se stinge focul si se lasa serbetul sa se raceasca un pic amestecand, cand si cand. Pana sa se raceasca (cand este caldut) luam serbetul la frecat cu o lingura (sau cu mixerul) pana se raceste bine si isi schimba culoarea intr-un roz mat, apoi incorporam untul, cate un pic. Turnam serbetul in borcanele curate, inca, cand este cald, il lasam sa se raceasca bine si apoi punem capacelele etanse.

Se pastreaza in locuri racoroase si uscate. Se foloseste la diferite glazuri si aromarea cremelor.

Cuvinte cheie:
Data articol: iulie 7, 2014