Retetele Tale Sfatul Parintilor
Sfat Gradinite

Aperitive & Garnituri

Dovlecei in crusta crocanta

Dovlecei in crusta crocanta

Ingrediente 
2 dovlecei 
2 oua 
300 ml iaurt 
200 gr pesmet alb 
150 gr telemea de vaci

detalii
Risotto in cosulete de parmezan

Risotto in cosulete de parmezan

Ingrediente:

1 punga risotto de la Bonduelle
parmezan ras

detalii
Guacamole cu usturoi

Guacamole cu usturoi

Va recomandam o reteta savuroasa si numai buna pentru o zi de vara: Guacamole cu usturoi. Reteta trimisa de Fritzilica.     Ingrediente Guacamole cu usturoi 1 avocado; 1-2 fire de ceapa verde; 1 rosie, zeama de la 1/2 de lamaie; 2 catei de usturoi; patrunjel; sare, piper   Mod de preparare Guacamole cu usturoi […]

detalii
Icre de crap cu ceapa

Icre de crap cu ceapa

Ingrediente:

1 lingura cu icre crap

cateva picaturi de lamaie

miezul de la o felie de paine

200 ml ulei

o ceapa

o rosie

sare daca mai este nevoie

detalii
Oua vieneze

Oua vieneze

Ingrediente

– o jumatate de kg de carne tocata de preferat putin mai grasa + un ou crud
– ceapa taiata fin, sare, piper, oregano
– 6 oua fierte tari
– ulei pt prajit

detalii

Rosii cu crutoane la cuptor

Ingrediente:

5 roşii mari
1 ceaşcă cu crutoane de pâine
1/2 ceaşcă brânză sau caşcaval ras
2 cârnaţi afumaţi tăiaţi în bucăţi mici
1 ardei iute
sare după gust

detalii
Salata de morcov cu peste marinat

Salata de morcov cu peste marinat

Pentru ca sunt adepta aperitivelor neconventionale am sa va mai dau o reteta care mie imi este foarte draga si care la petrecerile noastre nu da niciodata gres.   Ingrediente Salata de morcov cu peste marinat 5 cepe taiate fideluta, 5 morcovi dati pe razatoare, piper, foi de dafin, otet, apa, maioneza peste marinat.   […]

detalii
Chec aperitiv cu spanac

Chec aperitiv cu spanac

Privatelaura a trimis o reteta delicioasa de Chec aperitiv cu spanac.   Ingrediente Chec aperitiv cu spanac 500 gr spanac proaspat 200 gr telemea (eu am folosit cas proaspat) 1 leg marar proaspat 150 gr faina 1 lta praf copt 3 oua 120 ml lapte dulce caldut 80 ml ulei floarea soarelui 50 gr unt […]

detalii
Aperitiv de gogosari

Aperitiv de gogosari

Iata un preparat numai bun de pus la camara, pentru iarna: Aperitiv de gogosari.   Ingrediente Aperitiv de gogosari 2 kg gogosari 200ml otet 200mlulei miere de albine sau zahar dupa gust piper boabe, foi dafin, 1-2 linguri mustar, 3 linguri bulion   Mod de preparare Aperitiv de gogosari Se amesteca uleiul, otetul, bulionul, mustarul […]

detalii
zacusca

Zacuscă de ghebe

Zacuscă de ghebe. Nu știu domniile voastre ce vă amintiți din toamnele copilăriei, dar mie îmi lasă și-acum gura apă după zacuștile cu ghebe de-anțărț. Și, mai ales, după ziua de dinainte de pregătirea lor, când hălăduiam, cu toți ai casei, prin pădurea din spatele casei bunicilor, în căutarea năzdrăvanelor ciuperci, ce cresc în ciopoare, […]

detalii
Cartofi umpluti cu branza si piept de curcan la cuptor

Cartofi umpluti cu branza si piept de curcan la cuptor

Ingrediente:

10-12 cartofi rotunzi de marime medie

branza telemea

2 oua

1/2 piept de curcan, merge si pui sau putina carne de porc

unt

cascaval sau parmezan ras

detalii
Pasta de peste

Pasta de peste

Iata o noua reteta trimisa de ChelaruE: Pasta de peste.     INGREDIENTE Pasta de peste – 4 kg peste mare – 2 kg ceapa – 2 kg morcov – 1 litru ulei – 500 ml otet 9 grade – 500 ml apa – 400 grame bulion ( 800 ml suc de rosii ) – […]

detalii
Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume

Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume

Va propun acum o alta alternativa la clasicul snitel sau friptura de piept de pui sau curcan, la care am ajuns pornind chiar de la 2 bucati de piept de curcan pregatite pentru snitele.

detalii
snitele crocante - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - chicken-cutlet-1351331_1920

Snitele crocante de pui

Ingrediente:

4 bucati (jumatati) piept de pui,

1 ceasca faina,

2 oua,

2 cesti pesmet,

sare,

condimente pui,

detalii
Cornuri cu sunca de pui

Cornuri cu sunca de pui

INGREDIENTE:

un pachet aluat de foietaj congelat                          

300 g cascaval

300 g sunca de pui

200g bacon,

detalii