Retetele Tale Sfatul Parintilor
Sfat Gradinite

Vegetarieni & Post

Chiftele de ghebe (de post)

Chiftele de ghebe (de post)

Anemary a trimis  aceasta minunata reteta de Chiftele de ghebe (de post).   Ingrediente Chiftele de ghebe (de post) 1/2 kg ghebe, 2 cartofi, 1 ceapa, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, piper, sare, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 250g gris, 3 catei usturoi, ulei. Mod de preparare Chiftele de ghebe (de post) Ghebele se […]

detalii
Spaghete picante

Spaghete picante. Reteta de post

DianaD a trimis aceasta minunata reteta de Spaghete picante.   Ingrediente Spaghete picante Spaghete Sos de rosii Rosii in bulion Bulion Ardei iute Piper, sare   Mod de preparare Spaghete picante Se pun spaghetele la fiert. Cat timp se fierb spaghetele, se face sosul. Se amesteca sosul de rosii, cu roșiile in bulion si bulionul […]

detalii
Ardei umpluti

Ardei umpluti 10 retete. Secretele celor mai savurosi ardei umpluti

Ardei umpluti. Ardeii umpluti sunt un aliment traditional in bucataria romaneasca. Ardeii umpluti sunt preparati cu ardei grasi ori gogosari umpluti cu carne tocata (de obicei de porc), orez, ceapa, verdeturi si condimente. Se servesc cu smantana sau iaurt.  Poti face ardei umpluti si varianta de post, inlocuind carnea din umplutura cu ciuperci, soia sau […]

detalii

Musaca de post

Ingrediente:

cartofi, 2 morcovi, 2 cepe, legume mexicane, 2catei de usturoi, 1 lingura de faina, ulei, sare, piper.

detalii
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

In perioada postului inlocuiesc delicioasele sarmalute cu carne, cu sarmalutele in foi de varza cu ciuperci! Sunt foarte gustoase!

Ingrediente:

o varza murata

detalii
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Ingrediente:

3 morcovi

1 buc telina

2 buc pastarnac

4 cartofi

1 sfert kg fasole pastai

detalii
Supa de praz

Supa de praz

Iata o reteta foarte simplu de preparat: Supa de praz.     Ingrediente Supa de praz 500 g praz, doi morcovi, o ceapa, 3 cartofi, o legatura de patrunjel verde, sare; facultativ: 100 ml untdelemn, 4 linguri de smantana, crutoane.     Mod de preparare Supa de praz Prazul se curata de foile exterioare si […]

detalii
Boccelute cu legume

Boccelute cu legume

Ingrediente
2 rosii, o mana de mazare boabe, cateva pastai de fasole verde, o ceapa rosie, un morcov, o telina mica, 200g ciuperci proaspete Champignion, 6 foi de placinta, 50 ml ulei de masline, o legatura de patrunjel verde, sare, piper, amestec de condimente (coriandru, maghiran, cimbru, foi de dafin, oregano, busuioc), o mana de masline negre

detalii
cartofi copti cu rozmarin - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baked-potatoes-2157201_1920

Cartofi copti cu rozmarin

 

Avem nevoie de:

2 kg de cartofi albi

rozmarin uscat

sare

piper alb

ulei de masline

detalii
Strudel cu fructe de padure (de post)

Strudel cu fructe de padure (de post)

Ingrediente:

1 pachet foietaj de post
300 gr fructe de padure congelate
150 gr zahar
50 ml apa

detalii
Ghiveci taranesc de legume - retetele tale.ro

Ghiveci taranesc de legume

 

Ingrediente

2 vinete
1 dovlecel
2 ardei
3 morcovi
2 cartofi
2 cepe mari
3-4 rosii
1 legatura patrunjel verde

sare, piper, boia

detalii
mancare de fasole - reteteletale.ro - foter_com

Mancare de fasole

Astazi ne delectam cu o bunatate de mancarica de fasole, asa, ca postul Pastelui sa fie cat mai gustos! Reteta apartine prietenei noastre rekaalina si participa la concursul saptamanii la sectiunea

detalii
Ciuperci cu sos alb

Ciuperci cu sos alb

Ingrediente:

2 cutii de ciuperci

1 cutie lapte

faina

ulei

branza topita

patrunjel

bulion

delikat

piper

usturoi

detalii

Bors de loboda cu sfecla rosie

Privatelaura a trimis o reteta delicioasa de Bors de loboda cu sfecla rosie.     Ingrediente Bors de loboda cu sfecla rosie 3-4 legaturi loboda rosie 2 leg ceapa verde 1 leg usturoi verde 1 morcov 1 sfecla rosie marisoara sare 2-3 linguri ulei 500 ml bors de casa verdeata : patrunjel, leustean 1 ou […]

detalii
Zacusca de fasole boabe

Zacusca de fasole boabe

Ingrediente

250 gr fasole
2 cepe mari
1/2 kg ardei capia
2 linguri bulion
50 ml ulei
sare, piper
foi de dafin
cimbru, boia

detalii