Ciorbe, supe, borsuri

Supa-crema de dovlecei cu piept de pui

Supa-crema de dovlecei cu piept de pui

Iata o noua reteta trimisa de Ailirpa78: Supa-crema de dovlecei cu piept de pui. Ingrediente Supa-crema de dovlecei cu piept de pui 6 dovlecei 2-3 morcovi 2 cepe 1 pastarnac sau radacina patrunjel 1 telina mica 1 piept de pui 2 linguri unt 4 galbenusuri 300 ml smantana pentru gatit 1 legatura marar tocat Sare, […]

detalii
Fasolică în crustă de pâine

Fasolică în crustă de pâine

Danielapatty a trimis aceasta minunata reteta de Fasolică în crustă de pâine.

detalii
bors de stevie

Bors de stevie

Iata o reteta numai buna pentru aceasta perioada de post: Bors de stevie.

detalii
Rețete românești: Borș țărănesc de văcuță

Rețete românești: Borș țărănesc de văcuță

Eu zic să începem cu o mâncare aflată în fruntea listei de bucate pentru masa de prânz. Cu ce adică? Cu un borș. Pentru că bunicii noștri, țărani cu palmele asprite de muncă,  mai rar se înghesuiau la antreuri – meze, cum se spune prin Balcani. Pentru ei, borșul a fost întotdeauna sfânt. Un borș […]

detalii
Zamă cu ouă românești

Zamă cu ouă „românești”

Rămânând în zodia zemurilor românești, pe care le numim, după influență și tipic, când ciorbă, când borș, când supă ori chiar zamă-zamă, ne strecurăm și astăzi în bucătărie, ca să privim peste umărul unei gospodine și să-nvățăm a găti de la ea. În Ardealul aromat cu frunze de tarhon, aflat-am cum se pregătește zama cu […]

detalii
Supa crema cu perisoare de pui

Supa crema cu perisoare de pui

Anisoara67 a trimis aceasta minunata reteta de Supa crema cu perisoare de pui.   Ingrediente Supa crema cu perisoare de pui   (pentru 2 portii) 2 cartofi mari, 2 morcovi, un pastarnac, o radacina de patrunjel, o bucatica de telina, sare 2 cuburi Maggii legume, o ceasca de supa concentrata de pui, ulei de masline, […]

detalii
Bors de miel

Bors de miel

 

Ingrediente:

1 litru bors

1 kg coaste miel

2 morcovi

2 cepe

2 cartofi

sare dupa gust

o leg patrunjel

1 telina

detalii
Supa din verdeturi de primavara

Supa din verdeturi de primavara

10g unt, 10 g faina, 10-20 g verdeturi (care se gasesc primavara), cateva felii de franzeluta.

detalii
Ciorba de vacuta cu fidea si leustean

Ciorba de vacuta cu fidea si leustean

Ingrediente:

jumatate kg carne vaca

1 ceapa

2 morcovi

100 ml. suc de rosii

leustean

1 telina

sare dupa gust

o mana fideluta

detalii
Ciorba de vacuta cu legume mexicane

Ciorba de vacuta cu legume mexicane

Ingrediente:

1000 gr. piept de vita

2 morcovi

1 telina micuta

1ceapa

300 – 400 gr. de legume amestec mexican congelate

detalii
Bors de loboda cu verdeata - sfatulparintilor.ro - nick-karvounis-1336084-unsplash

Bors de loboda cu verdeata

Ingrediente:

1 litru bors

6 legaturi loboda

2 morcovi

1 legatura patrunjel

4 lingurite orez

detalii
Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Anisoara67 a trimis aceasta minunata reteta de Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate. Reteta poate fi o varianta savuroasa pentru zilele de post. Ingrediente Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate (pentru 2 portii) 1/2 kg dovleac de placinta, 1 cartof mare, o ceapa, 2 morcovi, […]

detalii
Supa crema de legume si ardei copt

Supa crema de legume si ardei copt

Anisoara67 a trimis aceasta minunata reteta de Supa crema de legume si ardei copt.   Ingrediente Supa crema de legume si ardei copt (pentru 2 portii) 2 cartofi mari, un morcov, un pastarnac, o radacina de patrunjel, cateva fire de patrunjel verde, un catel de usturoi, sare, piper dupa gust, un strop de ulei de […]

detalii
Supa crema de somon afumat

Supa crema de somon afumat

Mikirafaela a trimis aceasta minunata reteta de Supa crema de somon afumat.   Cand am servit pentru prima data aceasta supa am ramas placut surprinsa de gustul ei atat de rafinat si incarcat de arome. Aceasta supa este numai buna pentru masa de pranz si se consuma cu precadere in anotimpul rece (la fel ca […]

detalii
Ciorba cu carne de vita

Ciorba cu carne de vita

Ingrediente:

500 g carne de vita

2 morcovi

2 cepe

2 ardei

2 linguri bulion

detalii