Rata & Gasca

Piept de gâscă preparat ca la Tușnad

Piept de gâscă preparat ca la Tușnad

Rețeta Piept de gâscă preparat ca la Tușnad a fost creată la Tușnad, în secolul al XIX-lea, pe vremea când în stațiunea înființată la sugestia Împăratului Franz Josef obișnuia să vină „la băi” protipendada Imperiului Austro-Ungar.

detalii
Sote de gasca

Sote de gasca

Iata o reteta savuroasa, mai ales daca aveti de unde lua o gasca crescuta la tara: Sote de gasca.

detalii
Rulada din piept de gasca

Rulada din piept de gasca

Va recomandam un aperitiv delicat: Rulada din piept de gasca .

detalii

Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb

Veronica22 a pregatit aceasta reteta minunata de: Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb.

detalii
Piept de gasca cu sos de portocale

Piept de gasca cu sos de portocale

Iata un preparat special, numai bun pentru mese de sarbatoare: Piept de gasca cu sos de portocale.

detalii

Rata pe varza

Monica Marton a trimis o reteta delicioasa de Rata pe varza.

detalii
Rata cu portocala

Rata cu portocala

Iata o reteta nu foarte migaloasa, dar care necesita mult timp de preparare: Rata cu portocala.

detalii
piept de rata - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - crispy-duck-235774_1920

Piept de rata la cuptor

Iata o alta reteta trimisa de Daniela: Piept de rata la cuptor.

detalii
Bors de varza cu carne de gasca

Bors de varza cu carne de gasca

Abetina a trimis o reteta delicioasa de Bors de varza cu carne de gasca.

detalii
Friptura de gasca

Friptura de gasca

Iata o apetisanta Friptura de gasca.

detalii
Gasca umpluta cu ciuperci

Gasca umpluta cu ciuperci

Anisoara67 a trimis o reteta delicioasa de Gasca umpluta cu ciuperci.

detalii
Aripi de rata cu varza

Aripi de rata cu varza

Va recomandam o reteta deosebita. Eforturile vor merita cu prisosinta. Rezultatul este absolut delicios: aripi de rata cu varza.

detalii
Rata pe varza

Rata pe varza

Avem nevoie de pieptul si copanele de la o rata, o varza murata, 1 morcov, 2 cepe, foi de dafin, sare, bulion, marar

detalii

Ca la Hanul Ancutei: Piept de rata la cuptor

Va recomandam o reteta foarte indragita pe plaiurile razesilor, carnea de rata potrivindu-se cel mai bine cu o varza calita acrisoara. Reteta este culeasa de Simona Lazar de la Hanul Ancutei, judetul Neamt. Pentru inceput se pune carnea de rata intr-un bait obtinut din iaurt, mustar, sare, otet si usturoi. Se cresteaza carnea din loc […]

detalii

Rețete românești: Natinca sau gât de rață, de gâscă ori de curcă umplut

In România trăiesc nouăsprezece comunităţi etnice istorice – adică acelea aflate aici de sute de ani -, cărora li se alătură aromânii. În secolele de convieţuire, şi-au împrumutat reţetele, ca un semn de preţuire reciprocă a culturii culinare specifice. În satele din nordul Moldovei, în judeţele Suceava şi Botoşani, ucrainenii se numără printre etnicii care […]

detalii