Ultimele

Ca la Hanul Ancutei: Piept de rata la cuptor

Retetele tale » Ca la Hanul Ancutei: Piept de rata la cuptor

Va recomandam o reteta foarte indragita pe plaiurile razesilor, carnea de rata potrivindu-se cel mai bine cu o varza calita acrisoara. Reteta este culeasa de Simona Lazar de la Hanul Ancutei, judetul Neamt.

Pentru inceput se pune carnea de rata intr-un bait obtinut din iaurt, mustar, sare, otet si usturoi. Se cresteaza carnea din loc in loc ca sa intre bine aromele si sa se faca mai repede. Se lasa asa sa se hodineasca, cam 12 ore, apoi se scurge bine de bait si se pune in cuptor sa se rumeneasca.

In timpul acesta se face varza. Se caleste cu ceapa, piper boabe, câteva foi de dafin si este fiarta in bors de putina, cât sa-i dea un gust acrisor. Se serveste cu mamaliguta, ardei iute si câteva fire de patrunjel verde.

Merge bine si o ulcica cu vin sau un paharel de tuica.

 

Alte retete delicioase gasiti pe AntenaSatelor.ro.

 

 

Data articol: februarie 10, 2017