Iata o reteta delicioasa, foarte asemanatoare lasagna cu dovlecei si vinete la cuptor.
2 dovlecei si 2 vinete, cascaval ras, bulion, pasta de ardei patrunjel, leustean, sare, 2 oua, ulei de masline.
Mai intai se taie rondele vinetele si dovleceii, fara a curata de coaja, apoi se spala bine si se prajesc usor in uleiul de masline. Dupa 5-10 minute, se aseaza intr-un vas termorezistent in prealabil uns cu unt si tapetat cu faina primul strat de vinete. Peste primul strat se unge primul ou batut cu sare, apoi se pune bulion si putina pasta de ardei, patrunjel si leustean maruntit si cascaval ras.
Urmeaza al doilea strat – dovlecei, peste care se pun la fel, ou batut, cascaval ras, bulion, pasta de ardei si verdeata. Se repeta pana se termina vinetele si dovleceii, avand grija ca ultimul strat sa fie acoperit neaparat de cascaval ras si verdeata. Se lasa la cuptor maxim 20 de minute si… gata! E delicios, si seamana cu o lasagna de legume!
Cuvinte cheie: alimentatie copii, Dovlecei si vinete la cuptor, idei mic dejun copii, retete copii, retete deosebite copii, retete mic dejun