Repository Sfatul, Author at Sfatulparintilor.ro - Pagina 10 din 150
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Repository Sfatul

Placinta cu dovleac

Ingrediente:

Aluat foietaj – 1buc, Dovleac – 1buc, Zahar – 1 pahar, miere de albine

27 martie 2013

Paine de casa de post

Ingrediente
– 1 kg faina de grau
– 1 cub drojdie ,25 gr
– apa
– un varf de cutit de zahar
– sare
– mac (optional)

27 martie 2013

Parjoale din ghebe

Ingrediente

ghebe – 800g, oua – 3buc, faina – 100g, patrunjel – legatura, paine – 2 felii, sare, piper, usturoi – 5 catei

27 martie 2013

Tocanita de cartofi cu urzici

Ingrediente:
urzici – 8 legaturi,
catofi – 4buc,
ceapa – 1bcuc,
sare,
piper,
ulei

26 martie 2013

Paste imbatate

Ingrediente

Cca 200g paste fainoase (tip taitei), 50 ml vin rosu de butuc, condimente pentru vin fiert, o mana de stafide (trecute sub jet de apa fiarta), 50 g toffu, o ligura de zahar

26 martie 2013

Scovergi

Ingrediente

cca.1 kg de faina alba, 25 g drojdie proaspata (un cub mic), sare, 300 ml apa, ulei pentru prajit

26 martie 2013

Triada fructelor de toamna

Ingrediente
Aluat: cca 700 g faina, 10 g drojdie proaspata, un praf de sare, 250 ml apa calduta, o lingura de otet, doua linguri de ulei
Umplutura: Un dovleac potrivit, numit si „placintar”, 6-7 mere mari, 5-6 gutui parfumate, 100 ml vin alb sec, un praf de scortisoara, zahar pudra vanilat, cca 700 g zahar, 3 maini de miez de nuca prajit si maruntit
Ornare: o mana de miez de seminte de dovleac, cateva frunzulite din aluat stropite cu praf de scortisoara, 50 ml ulei

26 martie 2013

Galuste de mere in sos mentolat

Ingrediente
pentru galuste: 125 g margarina, 150 g zahar pudra, 150 g pesmet alb, 100 g biscuiti fragezi sau piscoturi, zahar vanilat, 4 mere, un praf de sare, un praf de scortisoara, 2 albusuri de ou,1/2 lamaie, ulei vegetal pentru prajit (cca 150 ml)

26 martie 2013

Sculuri de paste

Ingrediente
200 g spaghete foarte fine, o rosie, 2 catei de usturoi, un dovlecel tanar, 2 linguri de suc de rosii, busuioc uscat si maruntit, maghiran, un strop de ulei de masline, 20 g seminte de floarea soarelui (sau miez de nuca maruntit) un praf de piper.

26 martie 2013

Tocanita de ciuperci cu smantana vegetala (din gris)

Ingrediente:
pentru smantana avem nevoie de :
-80 gr gris de grau
-500 ml de lapte de soia neindulcit
-80 ml ulei floarea soarelui
-2 linguri zeama de lamaie

25 martie 2013

Ghiveci de legume

Ingrediente

-1 morcov
-1 ardei gras
-200 gr bame sau o felie de varza alba
-1/2 ceapa
-1 dovlecel
-100 g telina
-100 gr radacina de patrunjel
-o vanata

25 martie 2013

Salata de sfecla

INGREDIENTE:
-3 bucati de sfecla mai mari
-1 bucata hrean (obtional)
-sare
-ulei
-otet

25 martie 2013

Ciorba de cartofi

INGREDIENTE
-3-4 cartofi potriviti ca marime
-1 morcov
-1 pastarnac
-1 telina potrivita
-1 ardei gras
-2 bucati ceapa

25 martie 2013

Cartofi noi cu sos de usturoi

INGREDIENTE:
-500 gr cartofi noi mai mici
-1 capatana de usturoi mai mica
-2 linguri ulei
-1 lingura otet
-ulei pentru prajit

25 martie 2013

Tarta cu mere

INGREDIENTE ALUAT:
-200 ml ulei
-200 ml apa minerala
-un praf de sare
-faina cat cuprinde

25 martie 2013

Sarmalute in foi de vita de vie

Ingrediente
-frunze de vie
-200 gr orez bob rotund
-1 ceapa mare
-100 ml suc de rosii
-ciuperci cca300 gr
-sare
-piper
-marar si patrunjel verde
– 1 morcov
-ulei

25 martie 2013

Rulouri de pizza in aluat foietaj

INGREDIENTE
-1 aluat de foietaj (eu am avut de la Bella)
-50 gr masline negre
-50 gr masline verzi
-2 carnati afumati,sau orice alt mezel afumat
-300 gr cascaval
-1 ardei gras rosu

25 martie 2013

Chifle pufoase cu branza topita

INGREDIENTE
-600 gr faina 000
-50 gr zahar
-1 plic drojdie uscata
-2 oua
-250-300 ml lapte caldut
-60 gr unt

25 martie 2013

Briose cu cascaval, carnati afumati si gogosari murati

INGREDIENTE
-1 cana iaurt sau sana (200 ml)
-100 ml ulei
-2 oua
-150 gr cascaval ras
-1 plic praf de copt
-1 1/2 cana cu faina
-3 bucati carnati subtiri afumati
-3 jumatati de gogosar murat

25 martie 2013

Taitei scursi cu nuca si portocala

Ingrediente

(pentru 2 portii)

200g faina, 50 ml apa calda, un praf de sare, 100 g margarina, 200 g miez de nuca, 3 linguri zahar mai grunjos sau miere de albine (dupa preferinta), o portocala, un praf de scortisoara, un praf de sare.

25 martie 2013