Ingrediente:
pentru smantana avem nevoie de :
-80 gr gris de grau
-500 ml de lapte de soia neindulcit
-80 ml ulei floarea soarelui
-2 linguri zeama de lamaie
Ingrediente
-1 morcov
-1 ardei gras
-200 gr bame sau o felie de varza alba
-1/2 ceapa
-1 dovlecel
-100 g telina
-100 gr radacina de patrunjel
-o vanata
INGREDIENTE:
-3 bucati de sfecla mai mari
-1 bucata hrean (obtional)
-sare
-ulei
-otet
INGREDIENTE
-3-4 cartofi potriviti ca marime
-1 morcov
-1 pastarnac
-1 telina potrivita
-1 ardei gras
-2 bucati ceapa
INGREDIENTE:
-500 gr cartofi noi mai mici
-1 capatana de usturoi mai mica
-2 linguri ulei
-1 lingura otet
-ulei pentru prajit
INGREDIENTE ALUAT:
-200 ml ulei
-200 ml apa minerala
-un praf de sare
-faina cat cuprinde
Ingrediente
-frunze de vie
-200 gr orez bob rotund
-1 ceapa mare
-100 ml suc de rosii
-ciuperci cca300 gr
-sare
-piper
-marar si patrunjel verde
– 1 morcov
-ulei
INGREDIENTE
-1 aluat de foietaj (eu am avut de la Bella)
-50 gr masline negre
-50 gr masline verzi
-2 carnati afumati,sau orice alt mezel afumat
-300 gr cascaval
-1 ardei gras rosu
INGREDIENTE
-600 gr faina 000
-50 gr zahar
-1 plic drojdie uscata
-2 oua
-250-300 ml lapte caldut
-60 gr unt
INGREDIENTE
-1 cana iaurt sau sana (200 ml)
-100 ml ulei
-2 oua
-150 gr cascaval ras
-1 plic praf de copt
-1 1/2 cana cu faina
-3 bucati carnati subtiri afumati
-3 jumatati de gogosar murat
Ingrediente
(pentru 2 portii)
200g faina, 50 ml apa calda, un praf de sare, 100 g margarina, 200 g miez de nuca, 3 linguri zahar mai grunjos sau miere de albine (dupa preferinta), o portocala, un praf de scortisoara, un praf de sare.
Ingrediente
6-8 ciuperci cu palarie mare, 500 g spanac verde, 2-3 catei de usturoi, un ardei rosu, 5 rosioare chery, cateva frunzulite busuioc, sare, ulei de masline, 50 ml vin alb sec (un paharel)
INGREDIENTE
– 3 cani faina (cana normala de ceai)
– 2 cani zahar
– 2 cani apa minerala
– 3/4 cana ulei
– 1 1/2 plic cu praf de copt
– 1 lingura esenta de vanilie sau 2 pliculete cu zahar vanilat
– 2-3 linguri cu cacao
– esenta de rom
INGREDIENTE
– 1 kg de rosii
– 2 dovlecei mai maricei sau 3 mai micuti (in cazul meu)
– 1 ceapa mai mare
– 1 morcov mai maricel
– 1 telina
– 1 bucata pastarnac
– 4 linguri cu ulei
Ingrediente
fasole – 300 g, ceapa – 4 buc., usturoi – 1 catel, sare dupa gust, gogosari pentru ornat, cartof – 1 buc.
Ingrediente
– 300 gr branza tofu
– 200 gr masline
– frunze de salata
– ulei de masline sau floarea soarelui
– 5, 6 ridichi
Ingrediente
Aluat: 500 g faina alba, un praf de sare, 20 g drojdie proaspata, o lingurita zahar, 2 linguri de ulei de masline, 300 ml apa calduta
Topping: 2-3 cepe rosii,150 g rosioare cherry, o lingura de ulei de masline, sare grunjoasa de bucatarie, o lingura seminte de floarea soarelui.
Ingrediente
250 g biscuiti fragezi,100 g biscuiti populari, 200 ml miere lichida, o lingura cacao, 200 g margarina, esenta vanilie sau rom,150 g caise deshidratate (cca 20 buc)
INGREDIENTE
-200 gr faina
-200 ml lapte
-200 gr cascaval
-2 oua
-2 linguri cu ulei
-1 plic praf de copt
-150 gr masline negre
INGREDIENTE
-200 ml iaurt sau sana
-100 ml ulei
-2 oua
-1 plic praf de copt
-100 gr cascaval ras
-100 gr cascaval taiat cubulete mici
-3 bucati carnati afumati