Pentru masa de Revelion, va recomandam o rulada cu crema de fructe de padure.
Ingrediente/
Pentru crema de branza/
200 gr smantana
200 gr branza mascarpone
300 gr iaurt , mai gras
2 fire de ceapa verde
O legatura de marar
Ingrediente:
2kg cartofi
1/2 sau un sfert de piept de curcan, depinde de cat este curcanul de mare
3 oua
1/2 kg branza telemea
cascaval
Avem nevoie de bete pentru frigarui, carne de curcan, legume: ceapa, ardei gras rosu, o rosie, condimente.
Ingrediente:
1 cub drojdie
1 kg faina
3 oua
200 – 300 ml lapte
susan, sare, zahar
Ingrediente:
4 oua
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri lapte
un praf de bicarbonat de amoniu, sare, esenta de rom
12 linguri de faina
Ingrediente:
7 oua
2 pahare de zahar
1 cana si jumatate de faina
un pahar cu miez de nuca , nu macinat ci rupt
un pahar cu rahat taiat cubulete
Ingrediente:
600 gr faina
400 ml lapte
2 lingurite de zahar
60 ml ulei
30 gr drojdie
2 oua
Ingrediente:
400 g iaurt
1 lingurita de bicarbonat
o esenta de rom
sare
zahar vanilat
Un blat de tort pufos, care poate fi umplut cu diferite creme.
7 oua, 7 linguri de apa, 7 linguri de ulei, o cana si jumatate de faina, un praf de copt, un zahar vanilat, 2 linguri de cacao.
Ingrediente:
Pentru blat: un ou, 100 gr branza, un cub drojdie, 2 linguri de ulei, faina cat cuprinde.
Ingrediente:
O cutie de ton maruntit
O cutie mica de porumb
10 masline
o ceapa rosie ceapa de la o lamaie
Ingrediente/
4 oua
o cana si jumatate de lapte
o cana si jumatate de zahar
o cana si jumatate de faina
1/2 pachet de margarina
1 plic de bicarbonat de sodiu
Ingrediente:
5 oua, 2 linguri de smantana, o cana si jumatate cu lapte, o cana de zahar, o esenta de rom, o esenta de vanilie, un praf de copt, cativa mieki de nuca, faina cat cuprinde cat sa iasa un amuat ca o smantana mai groasa, aprox 1 cana si jumatate, topping de ciocolata, 8 bucatele de ciocolata amaruie.
Ingrediente:
8 rosii
6 cartofi
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
ulei de masline
cateva frunze de salata verde
6 cartofi
2 cepe verzi
2 linguri de otet balsamic
6 linguri ulei
3 oua fierte tari feliate
100 gr masline
cateva fasiute de kaizer
Ingrediente:
un peste mare
2 kg sare grunjoasa
Se curata pestele , se spala bine apoi se lasa la zvantat.
150 gr faina
3 linguri de miere
150 gr zahar pudra
2 oua
4 linguri de smantana
5 gr de bicarbonat de amoniu
Coaja de la o jumatate de lamaie
Ingrediente:
8 ciocanele de pui, 300 gr unt, knorr punga magica pentru friptura de pui cu ierburi aromate , sare, piper,boia de ardei dulce, usturoi;