Ingrediente
1 kg cartofi, 2 buc piept pui, 5 cepe, 3 rosii, 2 linguri pasta de tomate, 2 oua , 1 iaurt (150gr), patrunjel, ulei
Ingrediente pentru chiftelute:
– 500 gr carne tocata (porc)
– ½ cana pesmet
– un ou
– putin patrunjel tocat
– 1 catei de usturoi
– sare, piper dupa gust
Ingrediente:
1-2 bucati piept de pui, o ceapa, 4-5 linguri pasta de tomate, un iaurt, o lingurita de faina, condimente (busuioc, oregano, boia de ardei dulce, piper alb).
Ingrediente: 3 fire de praz, foetaj de placinta (1 foaie groasa, nu dintre cele subtiri), 4-5 cartofi, 150 g cascaval, rozmarin, 1ou, ulei de masline sau unt, dupa preferinta.
Foile : se face o coca din 10 linguri ulei , 10 linguri lapte ,6 linguri zahar ,1 plic amoniac , 2-3 linguri cacao si faina cat cuprinde …se imparte in doua parti egale si se coc pe fundul tavii
Blatul alb : se bat spuma 6 albusuri cu 300 gr zahar, se adauga galbenusurile + 10 linguri apa si jumatate plic praf de copt… se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava sa fie aceiasi ca marime cu foile de cacao).
Ingrediente:
400 grame branza de vaci
4 linguri smantana
6 linguri gris(sau cat cuprinde)
4 linguri zahar
2 oua
1 lingura esenta de rom
Ingrediente:
Blat:
150 g de biscuiţi;
50 g de unt;
50 g de nuci
50 g de zahăr brun
Ingrediente:
8 oua
250 g margarina
225 g faina
2 linguri apa
1 litru lapte caldut
2 pliculete de zahar vanilinat
300 g zahar tos
Zahar pudra pentru pudrat
Va prezentam astazi o retetea traditionala din Moldova: Muschi de porc umplut. Este delicioasa si va fi pe placul intregii familii. Pofta buna!
Ingrediente:
Avem nevoie de:
– 1 cana de zahar
– 2 si 1/2 cani de lapte degresat
– 3 oua mari
– 3 albusuri
– 1 cana piure de dovleac
– 1 lingurita scortisoara macinata
– 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru astazi va recomandam o pizza de casa cu sunca de curcan. La o pizza facuta in casa ai intotdeauna control asupra ingredientelor pentru a o face cat mai sanatoasa. Pofta buna!
Blat: Se bat 8 albusuri spuma cu 200 grame zahar,100 grame mac, 50 grame de nuca de cocos, 4 linguri faina si 1 praf de copt. Dupa care se baga la cuptor.
Crema: 8 galbenusuri, 8 linguri zahar, 1 plic de budinca vanilie, 300 ml lapte se fierb pana se ingroasa, iar la final se pune un pachet de margarina.
Ingrediente;
Blat: 300 g faina, 150 g unt sau margarina, 200 g zahar pudra, o lingurita de praf de copt, un praf de scortisoara, zahar vanilat, un galbenus
Umplutura: 150 g branza proaspata de vaci, 200 g SMANTANA, 150 g zahar pudra, 3 galbenusuri, zahar pudra vanilat, 5 mere, 7-8 nuci, unt pentru uns forma
Ingrediente:
1.5 l lapte
200 g zahar
esenta de vanilie-2 linguri
6 oua
1lingura de faina.
Ingrediente:
1 piept de pui
ardei gras verde
masline 200 g
morcov -2
Ingrediente;
Blat: 6 oua, 150 g zahar, 180 g faina, sare, o lingurita coaja rasa de portocala
Crema: 2 borcanele mici de gem de capsuni, 400 g SMANTANA, 400 g iaurt cu gust de capsuni, zahar vanilat, 2 pliculete de gelatina
Dupa atatea preparate din carne de porc, n-ar fi o idee rea sa incercati de Revelion un aperitiv din carne de curcan. Aceste frigarui sunt usor de preparat si mai ales foarte sanatoase.
E un desert racoritor si bun, copii il apreciaza.
Ingrediente: 400 g. piscoturi, 500 ml frisca lichida, 1 iaurt mare de piersici, 2 plicuri gelatina, 1 compot de piersici
Ingrediente
Aluatul: 500 g faina, 100 g unt, 250 ml smintina, un plic cu zahar vanilat, coaja rasa de la o lamiie si o portocala, 1/2 lingurita sare, 8 galbenusuri,
va trimit o reteta de sarmale traditionale ca la mama acasa
ingrediente
1,5 kg varză acră, 0,500 kg carne de porc, 200 g ceafă de porc afumată, 50-100 g orez, 100 g ceapă, piper, ienibahar, 100 ml suc de roşii, o foaie de dafin, cimbru, mărar.
mod de preparare
Carnea de porc şi ceafa de porc se trec prin maşina de tocat, împreună cu ceapa călită 2 minute cu