După vârsta de un an, juniorul tău este dornic să experimenteze cât mai mult și să cunoască lucrurile din jurul lui. În perioada 1 – 3 ani, el cunoaște o dezvoltare accelerată din toate punctele de vedere, iar susținerea progresului piticului implică un aport optim de nutrienți și un sistem imunitar puternic, care să-i asigure sănătatea.
Primii 3 ani de viață ai puiului tău sunt decisivi pentru formarea și dezvoltarea sistemului imunitar, care necesită un aport mare de minerale și vitamine. Mucoasa intestinală joacă un rol crucial în sistemul imunitar. Două treimi din celulele sistemului imunitar sunt localizate în tractul gastrointestinal. Astfel, pe lângă funcția sa digestivă, intestinul joacă un rol cheie pentru un sistem imunitar puternic. Prin intestin, sistemul imunitar, deși încă nedezvoltat, este expus pentru prima dată unei varietăți de proteine, carbohidrați și grăsimi, combinând cantități uriașe de microorganisme diferite. Sistemul imunitar gastrointestinal al adultului are abilitatea extraordinară de a tolera toate aceste proteine noi, însă nu și cel al bebelușului. Unele tipuri de lapte prezintă astfel de proteine și au un conținut mic de fier și de vitamine E, C și D și un conținut foarte mare de sodiu și potasiu, care nu răspund necesităților nutriționale ale copilului.
Așadar, juniorul de 1 – 3 ani are nevoie de un lapte adaptat cerințelor organismului său: laptele de creștere. Specialiștii de la NUTRICIA au creat laptele de creștere Aptamil. Acesta este îmbogățit cu minerale si vitamine în cantitățile necesare vârstei. De asemenea, laptele de creștere Aptamil conține Pronutra+, un complex unic de ingrediente care combină prebioticele scGOS/IcFOS cu nutrienți importanți, acizi grași polinesaturați (LC-PUFA) și vitaminele A, C și D care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Oferindu-i zilnic micuțului 500 ml de lapte de creștere, îi asiguri acestuia funcționarea normală a sistemului imunitar, primul pas către o sănătate de fier.
Amintește-ți că micuțul tău nu este un adult în miniatură, așa că ai grijă de imunitatea lui prin introducerea laptelui adaptat vârstei sale, care să-i satisfacă necesitățile nutriționale și bucură-te de un copil sănătos!
Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă pana la 6 luni și continuarea alăptării alături de începerea diversificării la sfatul medicului. Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moașa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului.
Citeste continuarea: 1 2